Hlavní obsah

Rehabilitace, o tu půjde Slavii v odvetě s izraelskou Haifou především

Praha

Rehabilitace za Haifu, to je to, o co půjde fotbalistům pražské Slavie ve čtvrtém díle Konferenční ligy především. „Rehabilitovat se chceme výsledkem a samozřejmě i výkonem,“ připomněl kouč českého mistra Jindřich Trpišovský dva týdny starou prohru 0:1 v Izraeli, která jeho týmu zkomplikovala účinkování v základní skupině a představy o postupu do další fáze soutěže. Pražané totiž mají po třech kolech na kontě pouze tři body, v tabulce figurují na třetí příčce, a protože přímo postupuje jen vítěz, není to pro ně právě příznivá konstelace.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Slavia na půdě izraelského mistra neuspěla, o to víc prahne po odvetě.

Článek

I proto musejí ve čtvrtečním večeru doma Haifu bezpodmínečně porazit. „Věříme, že nám k tomu fanoušci pomohou stejně jako v ligových zápasech s Olomoucí a Plzní, kdy jsme jejich energii cítili," věří ukrajinský legionář Taras Kačaraba v pomoc i kouzlo Edenu.

Slavia v něm na podzim porazila dalšího ze soupeřů ve skupině, bundesligový Union Berlín, což hodlá zopakovat v konfrontaci s Maccabi Haifa.

„V Izraeli to od nás nebyl výkon dostačující na utkání evropské úrovně," připomínal trenér Trpišovský chyby v defenzivě i neproměněné šance, z čehož se rekrutovala prohra i následná kritika, která na mužstvo dopadla. I první muž Slavie Jaroslav Tvrdík se přidal a připomněl hráčům, aby si laskavě uvědomili, za jaký klub hrají.

„Teď jsme zvládli dvě důležitá domácí ligová utkání s Olomoucí a Plzní, ze střetnutí v Haife jsme se poučili, probrali jsme ho opakovaně i u videa, takže se plně koncentrujeme na odvetu," ujistil Kačaraba, že i mužstvo udělá vše pro zmiňovanou rehabilitaci.

„Soupeř se bude určitě zase spoléhat na své silné stránky, na které jsme naše hráče upozorňovali už před prvním zápasem. Vpředu má rychlé a technicky dobře vybavené hráče, kteří jsou hodně nepříjemní, pokud dostanou prostor," opakovaně varoval Trpišovský hlavně před ghanským legionářem Donyohem, autorem gólu, jenž před čtrnácti dny zápas rozhodl.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Godsway Donyoh (vpravo) z Maccabi Haifa dává úvodní gól proti Slavii v Konferenční lize.

„Proto nesmíme udělat chybu a dopustit, aby šel protivník do vedení. Na evropské scéně se totiž zápasy strašně těžko otáčejí. Sami naopak musíme Haifu aktivní a ofenzivní hrou zatlačit do defenzivy a následně zužitkovat šance, kterých jsme měli už v Izraeli dost," naznačil, jak vypadá jeho nachystaná partitura pro čtvrteční večer.

Netajil přitom, že v porovnání s nedělním ligovým duelem proti Plzni dojde k několika změnám v sestavě.

„Vynuceným zdravotním stavem hráčů, protože tři z nominace na Haifu nejspíš vypadnou, i nevynuceným, neboť třeba Hromadu nemáme pro Konferenční ligu na soupisce. Dva hráči naopak do kádru přibudou," narážel Trpišovský na návrat Holeše.

„Tomáš ovšem trénuje teprve dva tři dny. Chybí mu kondice, a proto od začátku utkání nastoupit nemůže. Snad mám pomůže v jeho průběhu."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš by se měl do sestavy vrátit.

Na hrotu útoku vyrukuje naopak od začátku střetnutí opět Kuchta, i když poslední zápasy mu nevyšly a střelecky se v nich neprosadil.

„Ale to i proto, že mu k tomu mužstvo nepřipravilo servis, z něhož by profitoval. Hodně jsme to spolu řešili a věřím, že proti Haifě pomůže tým jemu a on zase naopak týmu. Každopádně ale počítáme už dopředu s tím, že se v průběhu utkání dostane na trávník i Krmenčík, který vypadá při tréninku skvěle," poodkryl trenér Slavie něco ze svých záměrů.

Reklama