Hlavní obsah

Trenér Eriksson zřejmě milionové odstupné nedostane

LONDÝN

Trenér anglických fotbalových reprezentantů Sven-Göran Eriksson nemusí za svůj předčasný odchod z lavičky národního mužstva dostat ani penny. Sedmapadesátiletý Švéd se ovšem s vedením svazu údajně dohodl, že za ukončení smlouvy už po letošním mistrovství světa v Německu dostane až pět milionů liber, tedy přes dvě stě milionů korun.

Článek

Záležet však bude na tom, jak rychle získá novou práci. Sám kouč přitom věří, že o něj bude zájem. "Doufám, že můj odchod nebude asociaci stát ani penny," citovaly ho dnes agentury. To se podle jeho slov stane, pokud získá novou práci ještě před skončením mistrovství světa. Další detaily své dohody s anglickým svazem Eriksson nezveřejnil, stejně se zachoval i šéf výkonného výboru Brian Barwick.

Trenér nicméně odmítl, že by jeho jednání o novém místě jakkoli ovlivnila přípravu anglického týmu na mistrovství světa. "Zatím žádné nabídky nemám, ale těžko mohu s jednáním čekat až do 10. července (po skončení MS). To snad každý pochopí, jednat bude stejně můj agent," řekl. Eriksson navíc věří, že se na šampionátu rozloučí co nejlepším výsledkem, nevylučuje ani zisk titulu.

Eriksson měl v Anglii smlouvu do roku 2008, ale po pondělní dohodě s asociací ji předčasně ukončí. Tento krok byl důsledkem posledního skandálu švédského kouče, z nějž se zodpovídal před vedením svazu. List The News of the World v neděli citoval jeho slova, podle kterých prý někteří trenéři při sjednávání přestupů berou peníze bokem.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín