Hlavní obsah

Fotbalová liga se blíží k ČT, reprezentaci chtějí Nova i Prima

PRAHA

Nejpozději 15. února by mělo být jasno o rozdělení televizních práv na domácí fotbalové zápasy. Zatímco první liga má už velmi blízko ke kamerám České televize, o práva na domácí duely reprezentace svádí boj Nova s Primou. Potvrdili to zástupci fotbalového svazu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

První ligu bude pravděpodobně vysílat Česká televize - ilustrační foto.

Článek

O tom, že Česká televize převezme vysílání první ligy, ve fotbalovém zákulisí už takřka nikdo nepochybuje. Také předseda svazu Pavel Mokrý v pátek potvrdil, že svaz má o cestu na veřejnoprávní televizi eminentní zájem.

Kdo by měl vysílat přenosy z Gambrinus ligy?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Důvody jsou prý zřejmé. "Česká televize dokáže nejlépe vyhovět podmínce podvečerních přenosů, včetně návazných publicistických pořadů," uvedl Mokrý, který odhalil i konkrétní údaje. V sobotu by se prvoligový zápas vysílal zřejmě na novém kanále ČT4, v pondělí na ČT2. V obou případech by čas výkopu měl být v 17:30.

ČT4 se velmi rychle rozšíří

Podle Mokrého není na škodu ani skutečnost, že sportovní kanál ČT4 stojí teprve před spuštěním a navíc bude alespoň v počátku jeho příjem omezen. "Je však pravděpodobné, že se velmi rychle rozšíří," uvedl svazový šéf.

Intenzivnímu jednání s Českou televizí nasvědčují i slova místopředsedy svazu Jaroslava Vacka. "V podstatě hodně vyplývá z technických podmínek. Pokud má někdo k dispozici dva programy, má také odlišné možnosti," naznačil fotbalový "ministr financí".

Prima soupeří s Novou o reprezentaci

Méně jasno je zatím o právech na reprezentační zápasy. Zdálo se, že jasným favoritem je Nova, jenže podle informací ČTK do boje o zápasy Brücknerova mužstva hodlá vstoupit konkurenční Prima. Připouští to i Vacek, podle něhož by mělo být jasno také do poloviny února.

Dosavadní smlouva o prodeji televizních práv vyprší koncem sezóny. Českou ligu dosud vysílala Nova, která poskytovala sublicenci na druhý pondělní zápas Primě. Práva na reprezentační zápasy patřily dosud rovněž Nově.

Reklama