Hlavní obsah

Drogba poslal Pobřeží slonoviny do finále mistrovství Afriky

ALEXANDRIE

Prvním finalistou fotbalového mistrovství Afriky se stali hráči Pobřeží slonoviny. Účastníci světového šampionátu v Německu v úterý v egyptské Alexandrii zdolali 1:0 Nigérii a v pátek se budou snažit navázat na svůj triumf z roku 1992 v duelu s domácím Egyptem, který ve druhém semifinále vyřadil Senegal.

Článek

Egypťany hnalo na stadionu v Káhiře za postupem 75 tisíc fanoušků a jako první je v 36. minutě rozjásal kapitán Ahmed Hassan. Penaltu nařízenou za ruku záložníka Mendyho bezpečně proměnil, a to dokonce dvakrát, protože rozhodčí nechal pokutový kop opakovat.

Ve druhé půli Senegal vyrovnal, ale egyptským žolíkem se stal Amr Zaki. Po pár minutách na hřišti rozhodl o postupu domácího týmu, který je krok od rekordního pátého titulu afrických mistrů.

V týmu Pobřeží slonoviny znovu potvrdil Didier Drogba, že je pro reprezentaci své země nepostradatelný. Útočník londýnské Chelsea dal v úvodu druhého poločasu jediný gól zápasu s Nigérií a jeho tým tak může navázat na svůj kontinentální triumf z roku 1992.

Účastníci světového šampionátu v Německu na turnaji vstřelili šest branek, jejich největší hvězda zařídila polovinu z nich. Navíc ve čtvrtfinále Drogba proměnil rozhodující penaltu. Dnes si počkal na hranici ofsajdu, Zokora ze St. Etienne jej našel dlouhým pasem a útočník se trefil gólmanovi přímo mezi nohy.

Nigerijský kouč Augustine Eguavoen pak poprvé na turnaji poslal na trávník tvůrce hry Okochu, jehož dosud nepustilo na hřiště zranění stehenního svalu. Záložník Boltonu se ale proti pečlivé osobní obraně neprosadil.

Mistrovství Afriky - semifinále
Nigérie - Pobřeží slonoviny 0:1 (0:0)
Branka: 47. Drogba.
Egypt - Senegal 2:1 (1:0)
Branky: 37. Ahmed Hassan z pen., 81. Zaki - 52. Niang.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články