Hlavní obsah

Intimní život rozhodčího Zejdy se dostal až k soudu

OSTRAVA

Pikantní podrobnosti ze sexuálního života bývalého fotbalového rozhodčího Václava Zejdy zazněly ve středu v jednací síni Okresního soudu v Ostravě, který se už několik měsíců zabývá další částí korupční aféry v českém fotbale.

Foto: PRÁVO/Aleš Honus

Zleva obžalovaní rozhodčí Václav Zejda a Jaroslav Gruber a bývalí funkcionáři Radomír Hruboň a Gustav Santarius.

Článek

Kromě peněz totiž v Zejdově kauze jako úplatek figurují i služby erotické společnice, kterou Zejdovi podle policie zaplatil další obžalovaný, bývalý člen vedení opavského fotbalového klubu Gustav Santarius.

Má na to rád hodně prostoru

O podrobnostech hrátek s prostitutkou se Zejda hned na druhý den svěřil do telefonu dalšímu rozhodčímu, Jaromíru Hlaváčovi. Řekl mu například, že během noci v luxusním hotelu si s prostitutkou zadováděl dvakrát, orální sex mu poskytla "bez gumy" a vše se odehrávalo na velkém gauči. "Mám totiž rád hodně prostoru," řekl do telefonu s hlasitým smíchem Zejda.

"Jsi zvíře neskutečného kalibru," komentoval rozhodčí Hlaváč slova Zejdy, z nichž velkou část vzhledem ke značně vulgárnímu charakteru nelze publikovat. Rozhodčí Zejda se popisovaným erotickým hrátkám oddával v hotelu Gurmán, který patří dalšímu bývalému rozhodčímu a dnes sportovnímu manažerovi Slavie Praha Lubomíru Pučkovi.

Není třeba si dělat starosti s placením

Ten Zejdovi hned na druhý den do telefonu řekl že si nemá dělat starost s placením. "Gusta (Santarius) jí už zaplatil, dal jí prachy, tak ať táhne," řekl Zejdovi na adresu prostitutky šéf hotelu a rozhodčí Puček, který byl shodou okolností před několika týdny v Havířově odsouzený za zprostředkování úplatku v souvislosti s jiným zápasem.

Vedle Zejdy a Santariuse před ostravským soudem stojí také bývalý obchodní ředitel druholigových Vítkovic Radomír Hruboň, který podle obžaloby v roce 2003 volal čtvrtému obžalovanému rozhodčímu Jaroslavu Gruberovi a nabízel mu sto tisíc za vítězství Vítkovic v Mostě. Zejdovi měl pak nabízet 50 tisíc, pokud Vítkovice porazí Drnovice. Všichni čtyři obžalovaní vinu popírají a s výjimkou Zejdy u soudu ani nevypovídali.

Obhájce chtěl vyloučit veřejnost

Zejda ani další obžalovaný rozhodčí Gruber, se úterního přehrávání odposlechů neúčastnili. Zejdův obhájce se snažil přesvědčit soud, že odposlechy byly pořízeny nezákonně, a proto nemohou být použity jako důkaz. Když nepochodil, žádal alespoň, aby během přehrávání telefonátů nemohla být v jednací síni přítomná veřejnost vzhledem k tomu, že záznamy zasahují do osobního života obžalovaných. Soud žádost advokáta zamítl.

Rozsudek nad rozhodčími Zejdou a Gruberem a funkcionáři Santariusem a Hruboněm je zatím v nedohlednu, hlavní líčení bylo odročeno. Verdikt bude vynesen až ve chvíli, kdy bude pravomocný rozsudek Okresního soudu v Kroměříži, který začátkem letošního roku uznal rozhodčího Zejdu s dalšími devíti lidmi vinným v korupční aféře bývalého 1. FC Synot Uherské Hradiště.

Reklama