Hlavní obsah

Horváth dostal za dvě branky kawasaki

PRAHA

V sobotu mu bylo jednatřicet let a lepší oslavu si snad ani naplánovat nemohl. Český fotbalista Pavel Horváth byl hrdinou zápasu druhé japonské ligy mezi Visselem Kóbe a týmem Verdy Tokio. K výhře domácího týmu 3:1 přispěl dvěma góly a mohl se těšit na speciální prémii -silniční motocykl Kawasaki.

Foto: REUTERS

Pavel Horváth ještě v dresu Teplic.

Článek

"Každý zápas sponzoruje nějaká firma a dvakrát za rok je to Kawasaki. Oni pak vybírají nejlepšího hráče. A protože jsem se dvakrát trefil, byl jsem asi vidět víc než třeba pravý obránce. No a dali mi motorku," popisoval s úsměvem Horváth.

"Je to čtyřstovka v rudé barvě. Stejné, jaké máme dresy. Dostal jsem zatím symbolicky velký klíč a po zápase jsem se s motorkou fotil. Pro tu svoji bych si měl jet během pár dní, fabriku máme asi deset kilometrů od baráku," přiblížil Horváth, který však na řízení silnějšího motocyklu nemá řidičák. "Ale stejně ji tady zkusím projet. A vezmu si ji s sebou do Čech. Asi si v Praze pak ty papíry udělám, aby nestála v garáži."

Český záložník se nejdřív trefil ve 48. minutě a na 3:1 zvyšoval z penalty v závěru. "Jsem rád, že to vyšlo," přiznal. Byl to jeho třetí zápas po problémech se zády. "Cítím se dobře, jen jsem si teď natáhl vaz v koleně. Snad to nebude vážné," doufal před vyšetřením. Vissel je po čtvrtině soutěže v tabulce šestý, na přímý postup však ztrácí jen tři body. "Chceme se o návrat porvat."

Rodinu vzal do "šušárny"

Po utkání vzal Horváth manželku Janu i dceru Adrianu na večeři do oblíbené suši restaurace, které sám neřekne jinak než sušárna. "Šli s námi ještě dva spoluhráči s přítelkyněmi. Zaplatil jsem véču a šli jsme domů. Ale za tu motorku ještě musím pozvat celé mužstvo. Já individuální ocenění moc rád nemám, vždycky je to výsledek práce týmu," dodal.

Druhý den si s rodinkou užíval u moře. "Malá jezdila na kole, velká na kolečkových bruslích a já si hrál s autem na ovládání," liboval si do telefonu devatenáctinásobný reprezentant. "To auto mi dali k narozeninám majitelé suši baru. Váží asi pět kilo. Hned jsem ho musel prubnout..."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články