Hlavní obsah

Kladno nakročilo mezi elitu

KLADNO

Fotbalisté Kladna ve čtvrtek udělali možná rozhodující krok v cestě mezi elitu. V dohrávce 18. kola druhé nejvyšší soutěže doma porazili České Budějovice a mají na čele tabulky náskok šesti bodů na druhý Hradec Králové.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kladno se možná bude příští rok potkávat v první lize se Spartou - ilustrační foto.

Článek

"Bylo by trestuhodné zbývající zápasy zpackat a postup ztratit," přemítal po zápase Pavel Veleba, útočník Kladna. Domácí soupeře z jihu Čech nijak nepřevyšovali, ale hosté nebyli schopni prosadit se gólově. "Budějovice dobře kombinovaly, my jsme vsadili spíše na bojovnost," tvrdil kladenský záložník Tomáš Cigánek, jenž výhru Středočechů pečetil.

Jeho gólu aplaudovalo 2580 diváků. "Atmosféra byla super. Věříme, že nám lidé pomůžou do ligy," rozplýval se Veleba. "Výhra je veledůležitým krokem za snem, ale jeho naplnění je daleko. Získali jsme náskok na jednoho z největších konkurentů, ale další nás čekají. Jde o impuls pro sebevědomí, nicméně je třeba být dál ve střehu a nic nepodcenit," říkal Miroslav Koubek, trenér Kladna.

Budějovičtí borci byli ve stínu největší hvězdy a hrajícího šéfa klubu Karla Poborského. Když Homoláč a Vozábal pohrdli gólovými nahrávkami, vzal odpovědnost na sebe, ale dvakrát pálil o milimetry mimo tyče. "Náš největší problém posledních zápasů je, že nedáváme góly. Protivníci nás nepřehrávají, ale dostáváme hloupé branky," posteskl si Poborský.

Výsledek:
Kladno-České Budějovice 2:0 (64. Kaciáň, 87. Cigánek).
Čelo tabulky:
1. Kladno 44 bodů, 2. Hradec Králové 38, 3. HFK Olomouc 38, 4. České Budějovice 36, 5. Ústí nad Labem 36, 6. Xaverov 33.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň