Hlavní obsah

Jednadvacítka bude v generálce před kvalifikací oslabena

KROMĚŘÍŽ

Necelé tři týdny před vstupem do baráže o evropský šampionát na Kypru má česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let poslední šanci, jak otestovat svoji aktuální formu a výkonnost. V generálce se tým kouče Ladislava Škorpila v úterý v Kroměříži utká s reprezentací Srbska, pro kterou bude souboj s "lvíčaty" prvním oficiálním utkáním v historii samostatného státu.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Český tým ale před důležitým soubojem, který měl přispět k oživení spolupráce a zažitých herních návyků, řešil mnoho komplikací. K rukám trenéra Škorpila se po nedělním srazu nahrnuly hned čtyři omluvenky a pokaždé to bylo od hráčů, kteří by měli patřit do základní sestavy.

Svalové problémy vyřadily ze hry slávistického stopera a kapitána jednadvacítky Martina Latku, z výběru vypadlo i trio záložníků: Tomáše Frejlacha z Liberce trápí kotník, jeho spoluhráč Daniel Pudil má problémy s achillovkou. A jablonecký záložník Luboš Hušek nemůže hrát kvůli bolavému zubu, kvůli kterému musí brát antibiotika.

Místo nich se do týmu dostali záložník Petr Tomašák z Baníku Ostrava, jeho spoluhráč a útočník Adam Varadi, jablonecký obránce Štěpán Kučera a premiérově také záložník ze Slovácka Pavel Malcharek. Trenér Škorpil hodlal otestovat také mladoboleslavského záložníka Jana Kyselu či útočníka Zlína Martina Baču, ale oba hráči také laborují se zraněním.

Chytit se mohou další hráči

Škorpil bral řadu absencí se svým typickým nadhledem. "Samozřejmě to jsou komplikace, ale nelze to brát nějak pesimisticky. I když jsme ztratili hráče, kteří by si zasloužili být v základní sestavě. Musíme se na to dívat i z úhlu, že zase dostanou šanci jiní hráči, kteří si třeba svým výkonem řeknou o další povolání do reprezentace," uvedl Škorpil pro ČTK.

Připustil však, že by v úterním duelu v Kroměříži alespoň v prvním poločase rád poslal na hřiště sestavu, která by vstoupila i do kvalifikačního duelu na Kypru. "Na dlouhodobou přípravu tady navíc bohužel vůbec není čas a prostor, teď jsme tedy dál ve fázi ověřování a hledání dalších možných alternativ," řekl Škorpil, který naposledy viděl svůj soubor v akci v červnu při přípravném utkání ve Finsku, kde Češi zvítězili 2:1.

Škorpil ani v pondeli odpoledne neměl k dispozici kompletní tým. Duo ostravských hráčů Varadi - Tomašák dorazilo až těsně před obědem, naposledy povolaný Malcharek se měl k mužstvu připojit až těsně před tréninkem, který byl naplánován na 16:30 na kroměřížském stadiónu.

Sami hráči by rádi uhráli výsledek, který by jim dodal dost sebevědomí před vypjatými kvalifikačními bitvami. "Máme docela málo času na společnou přípravu, takže i tenhle krátký sraz pro nás je hodně potřebný. Důležité to bude i pro kluky, kteří jsou v týmu noví," uvedl obránce Roman Hubník, který při neúčasti zraněného Latky ponese kapitánskou pásku. Pokud mu tedy ve startu nezabrání poraněná pata.

"Hrajeme doma, takže určitě budeme chtít získat vítězství. Před kvalifikací se musíme dostat do pohody. A Srbové jsou tým, který nás prověří se vším všudy. Bude to hodně náročný test," dodal Hubník.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články