Hlavní obsah

Táta, gól, auíí. Suchý nemohl synkovi ani ukázat, jak se chodí

Praha

Celý podzim musel kvůli srpnové operaci achilovky odepsat. V Basileji tak přišel o opci na prodloužení smlouvy a v české reprezentaci zase o kapitánskou pásku. Fotbalový obránce Marek Suchý však zůstal pozitivní a teď hlásí velký návrat. „Také vidina zápasů s Anglií a Brazílií mě hnala dopředu, abych se dal brzy do kupy,“ netají třicetiletý stoper.

Marek Suchý se po zranění vrací do reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Není na nečinnost zvyklý, utrpěl první vážné zranění v kariéře. Ale poradil si.

„Pro mě úplně nová situace, byl jsem zvyklý hrát celý podzim, poháry... Ale jsem pozitivní, navíc když má člověk rodinu a děti, všechno zvládne líp," ujišťuje Marek Suchý.

Stihnou Bořek Dočkal a Tomáš Vaclík reprezentační dvojzápas s Anglií a Brazílií?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Když byl marod, jeho dvouletý syn se zatím naučil chodit a šlo mu to lépe než tátovi. „Bohužel, ani jsem mu nemohl ukázat, jak se chodí," usmívá se.

„Takových úsměvných momentů bylo víc. Už třeba začal mluvit a říkal: Táta, gól, auíí. A když jsem mu pak říkal: Táta jde dělat gól, on hned na to: Auíí? A já: Ne, auíí už ne. Měl prostě fotbal spojený s bolestí," líčí Suchý.

Jednání o smlouvě začala

Zranění pro bývalého hráče Slavie přišlo v citlivou chvíli. Kdyby odehrál jisté procento mistrovských zápasů, automaticky by se naplnila jeho opce na další rok. Protože však na několik měsíců vypadl, smlouva s Basilejí mu po sezoně skončí.

„S klubem jsem se domluvil, že se chci nejprve vyléčit a vrátit na hřiště," poukazuje český legionář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Marek Suchý (vpravo) a Thomas Müller z Německa.

Basilej má o prodloužení smlouvy zájem. Suchý však může zvážit také případný odchod do většího klubu v některé z prestižnějších lig.

„Ve hře jsou obě možnosti. Klub mi předložil úvodní nabídku a začínáme jednat. Musím si všechno dobře promyslet, navíc rozhodnutí nedělám sám, ale s rodinou. Jasno chceme mít co nejdřív," avizuje Suchý.

Jen ať si Dočkal pásku nechá

Všem slávistům na srazu hned blahopřál k velkolepému postupu přes Sevillu. V létě bude volným hráčem, na případný návrat do Edenu však ještě nejspíš nenastal čas.

„Musela by se sejít spousta věcí. Slavia je v rozkvětu, není to téma dne pro mě ani pro ni. Držím jí dál palce."

Na podzim kapitánskou pásku národního týmu od Suchého převzal Bořek Dočkal. Teď by mu ji sparťanský záložník mohl vrátit, protože na sraz dorazil zraněný.

„Nechci spekulovat. Jsem hrozně rád, že s Bořkovým nástupem se reprezentace na podzim zvedla. Psali jsme si hned, když jsem viděl, že proti Olomouci nehraje. Měl by snad mít jen menší problém," věří Suchý.

Reklama

Související témata: