Hlavní obsah

Proti Čechům bez útočné hvězdy? Anglie se bojí o oporu z Manchesteru United

Londýn/praha
Aktualizováno

Útočná hvězda Manchesteru United Marcus Rashford si možná v pátečním kvalifikačním duelu ve Wembley o postup na EURO 2020 nezahraje. Podle listu The Times mladý ofenzivní hráč neabsolvoval kvůli zdravotním problémům úterní trénink národního týmu a jeho start proti České republice je tak vážně ohrožen. Jisté je, že z anglického týmu pro úvodní zápasy kvalifikace ME proti Česku a Černé Hoře vypadl kvůli zranění pravý obránce Trent Alexander-Arnold. Dvacetiletý fotbalista Liverpoolu má problémy se zády.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Klečící Marcus Rashford z Manchesteru United se raduje z gólu. Zahraje si i proti Čechům?

Článek

Jedenadvacetiletý talent anglického fotbalu se potýká se zraněním kotníku, s nímž má problémy už od únorového duelu s Liverpoolem.

Podle deníku Daily Mail otevírají Rashfordovy problémy šanci na vůbec první reprezentační start v soutěžním zápase pro osmnáctiletého Jadona Sancha z Dortmundu. Ten už sice oblékl reprezentační dres třikrát, ale pokaždé v přátelském duelu.

Na Rashfordovu pozici přicházejí v úvahu také Dele Alli či Callum Hudson-Odoi.

Na Garetha Southgatea čeká podle anglických médií také dilema, kým obsadit post zraněného obránce Manchesteru City Johna Stonese, protože na jeho schopnosti přesnými přihrávkami zakládat rychlé protiútoky je hra současného Albionu do jisté míry postavena.

Náhradníka za Alexandera-Arnolda trenér Southgate povolávat nebude, v kádru mu tak zůstalo 22 hráčů. Z původní nominace už Southgateovi v posledních dnech vypadlo pět fotbalistů.

Semifinalisté loňského mistrovství světa Angličané budou hostit český tým v pátek v londýnském Wembley, v pondělí se poté představí v černohorské Podgorici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články