Hlavní obsah

Trpišovský dal na přání hráčů a jejich touhu po domově. Proto se vydá Slavia na Moravu dvakrát

Dali na hráče a respektovali jejich touhu po domově. Proto prožije fotbalová Slavia příští dny na cestách. V sobotu vyrazí do Ostravy, kde na ni čeká v neděli ligový duel s Baníkem, aby se hned po zápase vydala zpátky do Prahy a po dvou dnech putovala na Moravu zase. Pro změnu do Olomouce, kde ve středu večer nastoupí ve finále domácího poháru opět proti Baníku. „Uvažovali jsme, že bychom na Moravě zůstali, ale hráči si přáli vrátit se domů,“ potvrzuje kouč Pražanů Jindřich Trpišovský, že touhy jeho svěřenců jsou mu v samém závěru sezony příkazem.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský hodnotí zápas s JabloncemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„To proto, že nám záleží na obou soutěžích," nijak kouč Pražanů nepopírá, že s přibývajícími zápasy a ubíhajícími dny se musí víc a víc vtělit do role psychologa. Rozpoložení hráčů je pro něho strašně důležité.

„Ale stejně tak zázemí, které máme v Edenu. Regenerace, lasery, fyzioterapeuti, to vše nám pomůže dát hráče dohromady. Dlouhá sezona je už na nich patrná. Vždyť máme za sebou pomalu šedesát utkání, což je víc, než kolik sehrála některá mužstva v Premier League a bundeslize," připomíná Trpišovský tažení domácí ligou, pohárem a pochopitelně i pohárovou Evropou.

Slávista Tomáš Souček po utkání proti Jablonci.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Únava se samozřejmě načítá, každý den odpočinku a regenerace navíc je znát. I ve středečním střetnutí s Jabloncem se to projevilo. Hosté hráli ligový zápas už v sobotu, takže i proto byli živější v pohybu než my," dumá slávistický trenér, jak své svěřence co nejlépe naladit na poslední tři zápasy sezony, a hlavně dvě konfrontace s Ostravou.

Vždyť jeden bod z nedělního ligového duelu a výhra v pohárovém finále postačí, aby Slavia slavila double. První od protektorátních časů.

„Proto musíme udělat maximum, abychom poslední tři zápasy zvládli. Aby hráči nastupovali k utkáním zdraví a nepřetížení."

Slavia - Jablonec: Ohlasy hráčů po utkání.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

I patřičné psychické rozpoložení patří mezi priority, kterých si je Trpišovský vědom. Proto souhlasil, když jeho svěřenci projevili přání vrátit se po ligovém střetnutí z Ostravy zpátky do Prahy.

„Nacestovali jsme toho letos dost a dost, v hotelech strávili ještě víc času, proto chápu, že kluci chtějí v neděli domů. Zůstaneme tudíž u standardního režimu," naznačuje Trpišovský, že sázka na osvědčený a vyzkoušený program by měla Slavii přinést úspěch, po němž tolik touží.

Vysněné double. Primát v lize i poháru.

Reklama