Hlavní obsah

Italští premianti! Dva reprezentanti si za výkon proti Bulharsku vysloužili jedničku. Kdo byl nejslabší?

Praha

Dva čeští fotbaloví reprezentanti si za výkon v kvalifikačním utkání o mistrovství Evropy 2020 proti Bulharsku (2:1) v pátečním večeru na Letné vysloužili v hodnocení Sport.cz jedničku. Patrik Schick za dva vstřelené góly, které podpořil výborným výkonem. Parádní zápas odehrál i Jakub Jankto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick oslavuje gól na 1:1 s Tomášem Součkem (vpravo) během utkání kvalifikace ME 2020 proti Bulharsku.

Článek
Tomáš Vaclík2
Při inkasované brance byl bez šance, všechny ostatní náznaky bulharských příležitostí či nebezpečné střely zlikvidoval.
Pavel Kadeřábek2
Výletem na levou stranu v úvodu zápasu odkryl prostor pro bulharský výpad, z něhož Česko inkasovalo. V dalším průběhu vydatně podporoval ofenzivu a připravoval pro spoluhráče nadějné pozice skvělými centry. Byl výborný v soubojích.
Ondřej Čelůstka2
Hlavičkové souboje zvládal s tradičním přehledem, neohrožený v soubojích.
Marek Suchý2
Zisk míče a rychlá přihrávka na Schicka před druhou českou trefou, to byla skvělá práce. Souboje i rozehrávku zvládal suverénně.
Filip Novák3
Před prvním inkasovaným gólem se zdálo, jako by vůbec nepočítal s variantou, že někdo z Bulharů bude do pokutového území nabíhat. V průběhu druhé půle ve vyložené pozici hlavičkoval vedle.
David Pavelka2
Přímým kopem na Součka založil akci vedoucí k vyložené šanci Schicka, ve středu pole důrazný, sbíral míče, nebál se hrát.
Tomáš Souček2
Potvrdil vynikající formu. Sbíral míče ve středu pole, zakládal akce, vyhrával hlavičkové souboje, byl nebezpečný při útočných standardních situacích.
Jakub Jankto1
Skvělý zápas. Jeho drzá klička v pokutovém území byla základem k vyrovnávací brance. V dalším průběhu hlavou po centru Kadeřábka připravil šanci pro spoluhráče, jeho gólovou ránu stačili Bulhaři zblokovat na roh. Překypoval aktivitou v ofenzivě, důsledně plnil defenzivní úkoly.
Alex Král2
Měl blízko k první reprezentační trefě, ale jeho nebezpečnou ránu z deseti metrů hostující obrana zablokovala. Byl silný ve středu pole, ze všech sil podporoval ofenzivu a dokázal připravit palebné pozice pro spoluhráče.
Lukáš Masopust3
Po lajně nelétal jako při klubových zápasech, spolehlivý výkon bez přidané hodnoty.
Patrik Schick1
Český hrdina! V první šanci se ještě zastřeloval, ale v další gólové pozici míč uklidil s jistotou. Po rohu pak trefil břevno, ale skutečnou lahůdku si nechal do druhé půle, kdy si po běžeckém souboji patičkou přesunul míč ke středu hřiště a pravačkou rozhodl.
Jan Kopic2
Na pravé straně přinesl nebezpečnými útoky a neustálou aktivitou oživení do české hry.
Martin Doležal a Ladislav Krejčí nehodnoceni, hráli krátce.

Reklama

Související témata: