Hlavní obsah

Červnový cíl splněn, kvalifikace ale ještě není vyhraná, vědí Schick a spol.

Olomouc

Dva domácí zápasy, šest bodů. Fotbalisté měli po lekci v Anglii jasný cíl a mohou si oddechnout, že striktní úkol splnili. „Musíme v nastoupené cestě pokračovat, ještě není nic vyhráno,“ uvědomuje si obránce Filip Novák. „Dvě domácí výhry mohly být klíčové. Jsme každopádně na dobré cestě,“ přidává se útočník Patrik Schick, hvězda obou zápasů s Bulharskem v Praze (2:1) i Černou Horou v Olomouci (3:0).

Cíl splněn. Čeští fotbalisté vyhráli oba červnové zápasy kvalifikaceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Poučili se. Zatímco proti Bulharům hned na samém začátku inkasovali, Černohorcům sami gól brzy dali.

„Byl hodně důležitý. Uklidnil nás, navíc jsme se pak nemuseli hnát celý zápas dopředu jako s Bulhary," poukazuje útočník Patrik Schick.

„Věděli jsme, že Černohorci mají po odvrácení standardek okénka. Hned jsem věděl, že vypálím z první. V Serii B jsem se jednou trefil z půlky, ale gól v reprezentaci je cennější, takže asi můj nejhezčí," usmívá se autor branky Jakub Jankto.

Na druhý přihrával Schickovi, ale jeho přihrávku si srazil Kopitovič do vlastní sítě. Italský legionář se tedy dočkal až z penalty po faulu na svoji osobu.

Dneska to byl týmový výkon, pochvaloval si trenér Jaroslav Šilhavý. A varoval před sílou Kosova

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Druhý gól byl klasicky vlastní, počítám si jen jeden. Na penaltu jsem si věřil, většinou je dávám. Naposledy jsem pokutový kop zahodil hned někdy v devatenáctce. Neuznávám, že by faulovaný hráč penaltu kopat neměl. Což se také ukázalo," kření se Schick.

Pozor na Kosovo

Češi každopádně našlápli na druhé postupové místo ve skupině A za dosud suverénní Anglií. Nicméně jen o bod méně než Šilhavého parta má Kosovo, které se jeví jako největší soupeř v cestě na EURO.

„Pozor na ně. Jsou hodně podceňovaní, přitom dobře hráli již v minulé kvalifikaci. Proti nim nás ještě určitě čekají těžké zápasy," upozorňuje Jankto.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články