Hlavní obsah

Místo bitvy s Čechy hýřil v kasinu. Tohle má být reprezentant? pranýřují v Anglii mladíka po fiasku

Londýn

Sice neporušil žádná pravidla, ale fanoušky anglické fotbalové reprezentace pořádně naštval a pranýřují ho i ostrovní média. Jeden z velkých současných talentů Albionu James Maddison byl nominován na páteční kvalifikační zápas s Českou republikou, jenže těsně před odletem do Prahy se kvůli nemoci omluvil. Ale zrovna v době, kdy jeho spoluhráči sváděli marný boj s Čechy, se zřejmě zázračně uzdravil a místo kurýrování v posteli vyrazil do kasina a na zápas národního týmu se nedíval ani v televizi.

Foto: Sport.cz

James Maddison těsně před odletem do Prahy anglickou reprezentaci opustil.

Článek

Záložník Leicesteru se snažil o poměrně naivní maskování, když si užíval hazard s kapucí přes hlavu. Jenže tváře fotbalových reprezentantů a hráčů Premier League jsou v Anglii natolik notoricky známé, že jeho krytí bylo záhy odhaleno a náležitě rozmáznuto zejména v bulvárních denících.

Tamní fotbalovou veřejnost pohoršuje zejména fakt, že od 22letého mladíka se očekává, že pro možný debut v národním týmu udělá všechno. A když na poslední chvíli vypadne z reprezentace, bude ho alespoň zajímat, jak si tým bez něj vede.

Maddison ale ukázal pravý opak a jen potvrdil nevalnou pověst, která jeho osobu a charakter provází.

Trenér Southgate jej povolal už na předchozí dvojzápas s Bulharskem a Kosovem, nicméně na hřišti mu nedal prostor ani na minutu. Podle některých komentátorů si chtěl právě tím zásadový kouč otestovat jeho charakter a zanícení pro národní tým.

Nepřekvapilo, když po zápase s Kosovem (5:3) v Southamptonu Maddison nijak neskrýval, jak byl vzteklý, že na svůj premiérový start v reprezentaci musí dál čekat.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný kouč Anglie Gareth Southgate po porážce s Českou republikou.

Southgate nicméně chování Maddisona nechtěl moc komentovat.

„Jakmile hráč opustí reprezentační tým, může si ve svém volném čase dělat co chce. Myslím jen, že se James hlavně poučil v tom smyslu, že když je nějak spojen s národním týmem, je na jeho soukromí zaměřena extrémní pozornost, protože jde o privilegované postavení," řekl kouč Anglie po porážce v Praze a před utkáním s Bulharskem.

„Poslal (Maddison) mi zprávu, že se to objeví v novinách. A tím to hasne. Abych řekl pravdu, mám teď dost práce, abych se koncentroval na 23 hráčů, které tu mám. Teď už teda jen 22, když odjel Dabby (Rose)," mávl rukou Southgate.

Reklama

Související témata: