Hlavní obsah

Fotbalisté se budou na EURO chystat v Jižním Tyrolsku. Do rizika nepůjdeme, ujišťuje doktor

Praha
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace se na EURO 2020 bude připravovat v Jižním Tyrolsku. Na začátku června vyrazí do resortu Ski-& holiday area Gitschberg Jochtal, konkrétně do hotelu Silena na kraji obce Vals. V rámci soustředění odehraje přátelský zápas proti Itálii (4. června) a po návratu do Prahy ji bude čekat generálka proti Rakousku (7. června). Vedení reprezentace samozřejmě sleduje vývoj ohledně šířícího se koronaviru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace před utkáním s Kosovem.

Článek

Je to dobrý nápad, vyrazit zrovna do Itálie? napadne teď každého.

Jižní Tyrolsko nepatří mezi rizikové oblasti. Aktuální situace je čerstvá a do kempu i samotného šampionátu zbývá ještě čtvrt roku. Zástupci národního týmu nechtějí vývoj předjímat.

„Do přípravného kempu a samotného EURO zbývají ještě víc než tři měsíce. V tuto chvíli nelze předjímat, jak bude situace vypadat. My samozřejmě budeme situaci monitorovat a tým nevystavíme žádnému riziku. Zároveň budeme respektovat případná doporučení a závěry hygienických i epidemiologických autorit," ujišťuje Petr Krejčí starší, lékař reprezentace.

„V tuto chvíli lze jen těžko odhadovat, jak bude situace za čtvrt roku vypadat. Česká reprezentace každopádně samozřejmě pokračuje v pečlivých přípravách na šampionát. Věříme, že přípravný kemp i samotné EURO proběhnou bez jakýchkoliv omezení. Na druhou stranu situaci v Česku, Itálii i ve zbytku Evropy monitorujeme a případně na nové informace náležitě zareagujeme," přidává se Libor Sionko, manažer reprezentace.

Zvažovali několik možností

Podle předběžného plánu národní tým do Itálie vyrazí v neděli 31. května a v rámci kempu odehraje přípravné utkání proti Itálii. Do Prahy se pak mužstvo vrátí v sobotu 6. června, čili den před duelem proti Rakousku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace Jakub Jankto, Zdeněk Ondrášek, Alex Král, Lukáš Masopust a Jan Bořil oslavují gól během duelu s Kosovem.

„Od prosince jsme zvažovali několik možností. Na různých místech jsme se byli osobně podívat, a nakonec jsme se rozhodli právě pro Ski-& holiday area Gitschberg Jochtal. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu," vysvětluje Sionko.

Vals se nachází v Jižním Tyrolsku, asi šedesát kilometrů severně od Bolzana a jen kousek od rakouských hranic. Oblast patří k nejhezčím v rámci celých Alp. V minulosti tam trénovaly přední evropské fotbalové velkokluby.

„Hned u hotelu budeme mít dvě travnatá hřiště. K tomu ubytování na vysoké úrovni a skvělé možnosti například k regeneraci. Nejen proto věříme, že se tam na EURO připravíme co nejlépe," dodává Sionko.

Reklama

Související témata: