Hlavní obsah

Generálku na EURO odehraje reprezentace doma proti Albánii

Praha
Aktualizováno

Šampionát byl o rok odložen, přípravy však nejsou o nic menší. Poslední přípravný zápas před EURO 2020 odehraje česká fotbalová reprezentace proti Albánii. Tým z Balkánského poloostrova přivítá 8. června na domácí půdě. Soupeř pro úvodní utkání v rámci kempu před mistrovstvím Evropy je v jednání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace před utkáním s Kosovem.

Článek

Šampionát se pomalu blíží. Národní tým odehraje v rámci závěrečné přípravy na EURO 2020 dva zápasy.

„Chtěli jsme hrát doma a navíc právě osmého června, protože nám datum vyhovuje z hlediska přípravy na mistrovství Evropy. Proto se okruh možných soupeřů zužoval, ale Albánie těmto podmínkám vyhověla. Je to tým, který šel v poslední době výsledkově nahoru. Neprohrál posledních pět zápasů a vyhrál svou skupinu Ligy národů, takže postoupil do ligy B," vysvětluje manažer české reprezentace Libor Sionko.

Do kádru albánského týmu patří například Elseid Hysaj (Neapol) nebo Berat Djimsiti (Atalanta). Tým trénuje Edoardo Reja, který prošel několika italskými kluby, třeba Atalantou, Laziem Řím nebo Neapolí. Albánskou reprezentaci vede od jara 2019.

Síla týmu je velká. Věřím, že se na ME můžeme postarat o překvapení, věří Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, BPA

Národní tým hrál s Albánií pětkrát, naposledy v roce 1991 - třikrát zvítězil a dvakrát prohrál.

Reprezentaci každopádně čeká perný rok. Vstoupí do něj koncem března třemi zápasy na úvod kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022. V červnu ji čekají dvě přípravná utkání, na která hned naváže EURO. Na podzim se pak dohraje kvalifikace světového šampionátu, která bude proložena dvěma přípravnými zápasy, z nichž jedno bude proti Ukrajině.

Reklama

Související témata: