Hlavní obsah

Rusko - Bulharsko 1:0Ruští a švédští fotbalisté se na Euro naladili výhrou, Wales remizoval

Aktualizováno

Ruští fotbalisté v generálce na mistrovství Evropy porazili Bulhary v Moskvě 1:0, jediný gól vstřelil v závěru utkání z penalty Alexandr Sobolev. Zvítězili i Švédové, kteří ve Stockholmu zdolali Arménii 3:1. Wales v Cardiffu jen remizoval bez branek s Albánií, jež bude v úterý posledním soupeřem českého týmu před šampionátem.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Rus Alexandr Sobolev se raduje z proměněné penalty, kterou rozhodl zápas s Bulharskem.

Článek

Rusům se už při rozcvičování zranil obránce Fjodor Kudrjašov, místo něho nastoupil Andrej Semjonov. Zápas nenabídl příliš gólových příležitostí a směřoval k bezgólové remíze, kterou po faulu na Alexeje Mirančuka zlomil Sobolev.

Ani duel v Cardiffu, kterému přihlíželo 6500 diváků, příliš šancí nepřinesl. Tu první měl Albánec Rey Manaj, za domácí odpověděl dvěma dalekonosnými střelami Neco Williams. V závěru, kdy už byla na hřišti i největší velšská hvězda Gareth Bale, se na hřišti přiostřilo, ale nakonec zůstalo jen u několika žlutých karet.

Foto: Paul Childs, Reuters

Velšan Gareth Bale tleská divákům po utkání s Albánií.

Jasnou převahu Švédů nad Armény stvrdily v první půli góly Emila Forsberga, jenž se krásně trefil z přímého kopu, a Marcuse Danielssona, kapitán Sebastian Larsson navíc neproměnil penaltu. Po změně stran Arménie vyrovnala hru a Vahan Bičachčjan zblízka hlavou snížil. Závěrečné slovo měl Marcus Berg, který zpečetil skóre na 3:1

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:
Rusko - Bulharsko 1:0 (0:0)
Branka: 84. z pen. Sobolev.
Wales - Albánie 0:0
Švédsko - Arménie 3:1 (2:0)
Branky: 16. Forsberg, 34. Danielson, 84. Berg - 63. Bičachčjan.
Přípravné fotbalové utkání:
Černá Hora - Izrael 1:3 (0:0)
Branky: 81. z pen. Bečiraj - 67. Zahavi, 69. Solomon, 90.+1 Kinda.

Reklama

Související témata: