Hlavní obsah

Zaplaťte nám ztráty! Češi budou žádat náhradu za zrušení kempu ve Skotsku

Během čtvrtka najeli na šampionátový model. Čeští fotbalisté si před polednem poprvé v rámci závěrečné přípravy na mistrovství Evropy zatrénovali na Strahově, kde budou mít během turnaje základnu. Za týmem se přišel podívat i Petr Fousek, nový předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR). Potvrdil, že Češi budou UEFA žádat náhradu za zrušení kempu ve Skotsku. Poslechnout si můžete v přiloženém videu.

Budeme od UEFA žádat kompenzace za vyšší náklady na EURO, říká Petr FousekVideo: Sport.cz

 
Článek

Všechno je nakonec jinak. Původně mělo mužstvo bydlet v Edinburghu, ale kvůli tvrdým opatřením skotských úřadů proti koronaviru bude trénovat v Praze a k zápasům létat.

„Praha má své výhody. Samozřejmě je logisticky nepříjemné cestování. Na druhou stranu doma je doma. Věřím, že z nevýhody uděláme výhodu a podaří se nám připravit tak, aby nám to pomohlo. I další svazy zvolily variantu, že budou mít base kemp na domácí půdě a budou na utkání létat. Z naší strany je vše připraveno, už zbývá jen hrát," líčí Petr Fousek.

Trenér Jaroslav Šilhavý je po zápase s Albánií klidnější. Chválil stopery

Sport.cz, FAČR

O peníze jde však vždycky až v první řadě... Náklady, které vznikly zrušením kempu ve Skotsku a létáním k zápasům, pokryje pořadatel UEFA.

„Přesnou kalkulaci nemáme, ale budu o tom jednat s UEFA. Záležitost se zrodila ještě za předchozího vedení koncem května. Ve funkcích jsme krátce, máme i jiné priority, které v souvislosti s EURO musíme řešit. Ale ve finále to dopadne tak, abychom na změně kempu netratili," avizuje Fousek.

Více už v přiloženém videu.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: