Hlavní obsah

Z ruské nominace těsně před startem ME vypadl kvůli koronaviru záložník Mostovoj

Ruský záložník Andrej Mostovoj přijde kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o evropský fotbalový šampionát. Hráče mistrovského Petrohradu nahradil v nominaci obránce Dynama Moskva Roman Jevgeněv. Vedení ruské reprezentace to oznámilo na twitteru den před sobotním úvodním zápasem s Belgií v Petrohradu.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Fotbalisté Ruska během přípravy na EURO.

Článek

Turnaj začne dnes a Rusové jsou třetím týmem, ve kterém se před startem Eura nákaza koronavirem objevila. Již dříve případy covidu-19 oznámili Španělé a Švédové, kteří se utkají v pondělí ve vzájemném duelu. Mostovoj ale jako první hráč kvůli koronaviru vypadl ze soupisky a byl nahrazen.

Třiadvacetiletý Mostovoj debutoval v národním týmu vloni a od té doby si připsal osm startů, většinou jako náhradník. Jevgeněv má na kontě jediný reprezentační start.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: