Hlavní obsah

Turečtí fotbalisté se omluvili za prohru s Itálií a myslí na další zápasy ME

Turečtí fotbalisté včetně trenéra Senola Günese se omluvili za špatný výkon při páteční porážce 0:3 s Itálií v úvodním duelu mistrovství Evropy v Římě. Turci chtějí uspět ve zbývajících dvou utkáních skupiny A proti Walesu a Švýcarsku, které odehrají v Baku.

Foto: Andrew Medichini, Reuters

Ital Domenico Berardi centruje, Turek Merih Demiral (není na snímku) srazil míč do vlastní branky.

Článek

"Očekával jsem lepší zápas a jsem zklamaný. Nebyl to náš den. Podlehli jsme hostitelům a ti byli lepší než my. Omlouváme se," uvedl Günes pro média. "Jsem hrdý na své hráče za to, že bojovali, ale Italové zcela kontrolovali utkání. I kdybychom zvítězili nebo remizovali, byli bychom kritičtí," doplnil trenér.

Turci v prvním poločase na Olympijském stadionu ještě domácímu favoritovi s vypětím sil vzdorovali, ale po změně stran třikrát inkasovali. Nejprve otevřel skóre vlastním gólem obránce Merih Demiral, náskok "Azzurri" pak zvýraznili útočníci Ciro Immobile a Lorenzo Insigne.

"Přirozeně nás teď porážka s Itálií mrzí, ale to neznamená, že nebudeme připraveni na další (středeční) zápas s Walesem. Naopak budeme mít ještě větší motivaci uspět," prohlásil Günes, který v roce 2002 dovedl Turecko k třetímu místu na světovém šampionátu.

Podobně mluvili i jeho svěřenci. "Opravdu je nám líto, že jsme podali takový výkon. Italové byli lepší a techničtější. Ale je to turnaj a my se musíme koncentrovat na příští dva zápasy," řekl útočník Kenan Karaman. "Nedokázali jsme na hřiště převést to, co jsme měli v hlavách. Omlouváme se. Ve zbývajících dvou utkáních skupiny chceme získat šest bodů," přidal obránce Umut Meras.

Podle Günese se Turci sesypali po první smolné brance v 53. minutě. "Od té chvíle jsme začali být nepozorní a ztratili kontrolu nad zápasem. Itálie byla dominantnější, příliš jsme ztráceli míče a tím dávali soupeři výhodu," konstatoval devětašedesátiletý kouč, jehož tým i na pátém Euru v historii prohrál zahajovací duel.

Reklama

Související témata: