Hlavní obsah

Pobavilo to celý svět. Míč na hrací plochu přivezlo autíčko na dálkové ovládání

Je toho plný internet. Novinka na EURO se postarala o rozruch na sociálních sítích před začátkem prvního utkání na mistrovství Evropy. Před samotným hvizdem totiž přijelo na trávník autíčko na dálkové ovládání, jenž přivezlo míč.

Foto: Reuters

Hlavní rozhodčí vyndavá míč z autíčka na dálkové ovládání před zahájením utkání mezi Tureckem a Itálií.

Článek

Před začátkem zápasu mezi Tureckem a Itálií zazpíval italský operní zpěvák Andrea Bocelli, ikonickou Nessun Dorma a zahájil tak evropský šampionát. Pokud jde ale o zábavu, tak o tu se postaralo malé auto značky Volkswagen, které dovezlo míč až na hrací plochu k hlavnímu rozhodčímu Dannymu Makkeliemu.

Jeden fanoušek tweetoval: „Malé auto na dálkové ovládání, které dopravilo míč na hřiště, je zatím můj oblíbený okamžik # EURO2020 a nemyslím si, že bude překonán."

Italský obránce Giorgio Chiellini také nedokázal skrýt svůj smích, když vůz dorazil na hřiště a odlehčil tak atmosféru před dlouho očekávaným úvodním zápasem.

Německý výrobce automobilů Volkswagen je jedním ze sponzorů letošního ročníku mistrovství Evropy.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: