Hlavní obsah

Kollera trhlé EURO moc nebere. Čechům ale Dino věří!

Praha

Způsob letošního o rok odloženého EURO vadí nejen fanouškům, ale také řadě expertů a fotbalových hvězd. Turnaj rozprostřený křížem krážem celou Evropou je prostě trhlý. Příkladem může být Jan Koller, nejlepší střelec samostatné české reprezentace. „Letošní formát se mi moc nelíbí. Jsem pro, aby se hrálo maximálně ve dvou státech, pak šampionát dýchá atmosférou, když se sejdou fanoušci na jednom místě. Vždycky jsem se po kariéře na šampionáty těšil, teď mě po pravdě ani moc nebere...“ líčí populární Dino. Více si poslechněte v přiloženém videu.

Život v bublině si neumím představit, ani to pendlování, říká Jan Koller. Českému týmu věříVideo: Sport.cz

 
Článek

Českým tým odpoledním duelem s domácím Skotskem vstupuje do turnaje. Rovnou z tak nepopulární bubliny, kterou mužstvo musí poslední týdny dodržovat.

„Neumím si to představit, nikdy jsem nic podobného nezažil. Vždycky jsme měli volnost, když se nehrálo, tak si člověk mohl zajít ven, aspoň na kafe. Taky od sebe si navzájem aspoň na chvíli odpočinout," líčí Jan Koller.

Jaroslav Šilhavý už konečně český tým proti Skotsku povede. Soupeř je teď silnější, varuje

Sport.cz, UEFA

„Není to jednoduché, musí to být hrozné. Nezávidím žádným sportovcům, kteří se teď v bublině nacházejí," říká upřímně.

Naše forma stoupá. Budeme dobře připraveni, říká před startem EURO Vladimír Darida

Sport.cz, UEFA

Ani pendlování mezi Prahou a Velkou Británií svým následníkům nezávidí. „Věřím, že spoustu cestování zvládnou, i když Skotsko a Anglie mají proti nám díky domácímu prostředí výhodu," poukazuje.

České reprezentaci nicméně věří. „Tým je jiný, než byl za naší éry. My měli řadu individualit z předních evropských lig. Současné mužstvo bych spíš srovnal s týmem z EURO 1996. Hodně zástupců z domácí ligy, chtěli se ukázat, hráli na týmovost. Je tam dobrá atmosféra, proto klukům věřím," líčí Koller.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Více už v našem videu.

Jak dopadne úvodní duel české fotbalové reprezentace na ME proti Skotsku?
Česká reprezentace bude slavit vysokou výhru
8,6 %
Česká reprezentace vybojuje těsné vítězství
55,1 %
Zápas skončí remízou
13,1 %
Česká reprezentace těsně prohraje
17,5 %
Česká reprezentace vysoko prohraje
5,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15912 čtenářů.

Reklama

Související témata: