Hlavní obsah

Skoťáky jsme zvládli, jásá Coufal. Věří, že Schick bude králem střelců

Glasgow

Tušení ho nezklamalo. Již před začátkem šampionátu tvrdil, že spoluhráč Schick bude nejlepším střelcem fotbalového EURO. Na první gól mu krajánek z Premier League nahrál, na druhý se z dálky obdivně díval. „Patrik je geniální,“ nešetří superlativy obránce Vladimír Coufal po výhře 2:0 nad Skotskem, která národnímu otvírá velké šance na postup ze skupiny.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Vladimír Coufal vhazuje během utkání se Skotskem.

Článek
Fotogalerie

Můžete si oddechnout, vstupní vítězství je pro mužstvo velkým povzbuzením, že?

Zvládli jsme klíčový zápas. Věděli jsme, že Skoťáci na nás ze začátku vletí, což se také stalo. Vyhazovali jsme dost balonů. Pak jsme se dostali do hry. Na můj vkus měl soupeř až moc šancí, musíme být vzadu pevnější. Váca nás podržel, také stopeři odehráli skvělý zápas. Hráli jsme vzadu jeden na jednoho a souboje se silnými útočníky zvládli s bravurou.

Říkáte, že jste vyhazovali balony. Nervozitou?

Určitá nervozita mohla hrát roli. První zápas na mistrovství Evropy... Možná i tím, že jsme chtěli rychle přecházet dopředu. Věřím, že zlepšení přijde. S kvalitnějším soupeřem by nás to mohlo mrzet, musíme se poučit. Mít větší klid na balonu a vážit si ho.

Co vám blesklo hlavou, když se Patrik Schick napřáhl na půlce hřiště?

Musím říct, že když jsme míč vybojovali, viděl jsem, jak k němu běží Sampi (Jankto) i Patrik a řve si o něj. Napadlo mě, že bude střílet, protože gólman byl hodně venku. On je prostě geniální, dneska to ukázal. U prvního gólu si krásně naběhl na centr, druhý je neuvěřitelná střela. Nejhezčí gól EURO už máme. Já říkal, že Patrik bude nejlepší střelec turnaje a pořád mu věřím.

Život v bublině si neumím představit, ani to pendlování, říká Jan Koller. Českému týmu věří.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

A druhý hrdina Tomáš Vaclík?

Všichni jsme viděli, že chytil dvě tři loženky. Byl jistý. Ovlivnil skvělým výkonem mužstvo. Je dobré, když můžete věřit gólmanovi a víte, že pokud uděláte chybu, tak za sebou máte zeď. Má formu. Je oporou, co nás drží. Já mu říkal, ať něco chytí, ale některé zákroky byly neuvěřitelné. Jsem za něj moc rád. Snesla se na něj kritika a lidé mu nevěřili. Teď potvrdil, jak velký je gólman.

Před zápasem se očekávalo, že možná duel v Glasgow proběhne v nepřátelské atmosféře. Jaká byla?

Ne, nic takového. Přijeli jsme hrát fotbal. Je pryč, že se něco stalo mezi Slavií a Rangers. Nepřijeli jsme nikoho mstít nebo někoho nakopat. Žádná nevraživost mezi Skotskem a Českem neexistuje. Jejich fanoušci na nás bučeli při nástupu, ale to je normální. Oni se zasloužili o skvělou atmosféru. A my jsme si ji užili.

Geniální Patrik Schick a podržel nás Tomáš Vaclík, chválil trenér Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, UEFA

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: