Hlavní obsah

Bývalá hvězda Liverpoolu nechápe minelu proti španělskému favoritovi: Po tomhle bych neusnul

Sevilla/Praha

Fotbalisté Španělska vstoupili do evropského šampionátu nečekanou remízou se severským soupeřem. Oba týmy si v zápase vypracovaly řadu šancí, Švédsko dokonce sahalo po senzační výhře. Jenže ani jeden celek nedokázal šance proměnit. Danny Murphy, bývalá hvězda Liverpoolu, se pozastavil zvláště nad tím, jak je možné, že švédský útočník Berg v obrovské příležitosti nenašel branku.

Foto: Julio Munoz, Reuters

Švédský útočník Marcus Berg po minele nechápal, jak takovou šanci nemohl proměnit.

Článek

Švédský útočník Marcus Berg hrající v Rusku za Krasnodar během úvodního střetnutí svého týmu proti Španělsku na letošním EURO zahodil obrovskou šanci skórovat a dostat tak svůj tým do vedení 1:0. Z bezprostřední blízkosti se mu nepodařilo trefit branku a svůj pokus nasměroval mimo.

Danny Murphy, spolukomentátor BBC Sport a bývalá hvězda Liverpoolu, se kterým získal vítězství v Ligovém poháru, FA Cupu i Poháru UEFA, řekl, že by po takové minele nemohl dlouho spát (video od času 3:07).

„Jaká to byla nádherná hra od Isaka. Zůstal klidný, měl skvělé nohy a pak to pošle na svého parťáka Berga, který už měl jednoduchý úkol..." komentoval celou šanci Švédů. „Po téhle minele bych nespal," dodal Murphy na závěr.

Tohle ale nebyl jediný kiks, kterého se hráči na hřišti dopustili. Dvě obrovské šance měl také španělský útočník Juventusu Álvaro Morata, který v obou případech rovněž minul branku. "Nerozumím tomu. Morata je přitom skvělý hráč," prohlásil po zápase záložník Olmo.

V příštím zápase se Švédové utkají v pátek se Slovenskem a Španělé budou usilovat o první vítězství proti Polsku v sobotu.

Reklama

Související témata: