Hlavní obsah

Nezadržitelná vášeň! Obránce Chelsea ohmatával a pokousal Pogbu. Ten pak napodobil Ronalda

Mnichov/Praha

Úterní bitvu titánů na fotbalovém EURU mezi Francií a Německem rozhodl jeden jediný gól, a ještě ke všemu vlastní. Ve 20. minutě si balon do vlastní sítě kopl německý obránce Hummels. Krom pohledného fotbalu s šancemi na obou stranách však zápas nabídl i jeden kuriózní moment. Obránce Chelsea, Němec Antonio Rüdiger, totiž kousl záložníka Pogbu do zad. Ten pak na tiskovce napodobil Cristiana Ronalda.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Oba aktéři kuriózní situace z prvního poločasu.

Článek

Situace z 45. minuty mezi hvězdným francouzským záložníkem Paulem Pogbou a německým obráncem Antoniem Rüdigerem připomínala spíše vášnivou milostnou scénu než fotbal. Francie házela aut a Rüdiger se natlačil do těsné blízkosti Pogby a chtěl se mu zahryznout do zad. Při tom jej ještě dost vehementně objímal.

Záložník Manchesteru United ale o žádnou vášeň nestál a okamžitě situaci reklamoval u rozhodčích, ti ale nijak nezareagovali. „Cítil jsem, jak mě kousl, tak jsem jim (rozhodčím) to řekl," vysvětloval po zápase Pogba.

Rüdiger se zřejmě inspiroval u slavného uruguayského útočníka Luise Suáreze, který byl ve své kariéře třikrát potrestán za kousnutí soupeře. Jednou dokonce vyfasoval od UEFA devítizápasový distanc v reprezentačních zápasech. Obránce Chelsea se tedy musí třást, aby jej komise zpětně neshledala vinným.

Pogba na tiskovce uvedl, že by byl nerad, kdyby byl Němec potrestán. „Objali jsme se a tím to končí," řekl. Francouz pak na tiskovce zaujal gestem, které krátce před ním předvedl Cristiano Ronaldo. Ten schoval lahve Coca-Coly a řekl, ať lidé pijí vodu.

Pogbovi se zase jako praktikujícímu muslimovi nelíbilo, že má před sebou lahev dalšího z hlavních sponzorů, pivovaru Heineken.

Reklama

Související témata: