Hlavní obsah

Ševčenko si pochvaloval první poločas i ukrajinskou reakci na inkasovaný gól

Andrej Ševčenko v roce 2012 zařídil fotbalistům Ukrajiny dvěma góly proti Švédsku premiérové vítězství na mistrovství Evropy, o devět let později v roli trenéra slavil druhý triumf své země na Euru, když jeho svěřenci udolali nováčka Severní Makedonii rovněž 2:1. Ševčenko měl radost z výkonu v prvním poločase i reakce na snížení nepříjemného soupeře po změně stran.

Foto: Robert Ghement, Reuters

Fotbalisté Ukrajiny se radují z branky

Článek

Favorit v úvodní půli v Bukurešti dominoval a vedl po brankách kapitána Andrije Jarmolenka a Romana Jaremčuka. Po přestávce ale Severní Makedonie ožila a Ezgjan Alioski snížil dorážkou vlastní neproměněné penalty. V závěru na druhé straně zahodil pokutový kop i Ruslan Malinovskij, ale Ukrajinci těsný náskok udrželi.

"Tyto tři body jsou pro nás velice důležité. V první půli jsme hráli moc dobře. Dali jsme dva góly, ale mohlo jich být víc. Po změně stran jsme udělali hloupou penaltu, která byla obrovskou vzpruhou pro našeho soupeře," citoval Ševčenka web UEFA.com.

"Myslím, že jsme v útoku byli výborní a mám radost z takového výkonu. Ale nejdůležitější je to, jak jsme reagovali po penaltě. Ukázali jsme touhu dát víc branek a zasloužit si tohle vítězství," přidal někdejší reprezentační útočník, který je s 48 góly historicky nejlepším ukrajinským střelcem. Jarmolenko na něj ale ztrácí už jen šest zásahů.

Ukrajinci po úvodní prohrané přestřelce 2:3 s Nizozemskem ve skupině C poprvé bodovali a na evropských šampionátech přerušili sérii šesti porážek, která trvala právě od triumfu nad Švédskem v červnu 2012. Vítězstvím v Bukurešti oživili šanci na premiérovou účast v osmifinále.

"Byly to velice rozdílné zápasy. Nizozemsko je na jiné úrovni, ale Severní Makedonie má také dobré hráče a charakter. Umí se kdykoliv vrátit do utkání a způsobit vám problémy. Celkově si myslím, že jsme tu odehráli dva dobré duely," konstatoval Ševčenko, jehož tým uzavře základní fázi turnaje pondělním soubojem s Rakouskem.

Reklama