Hlavní obsah

Londýn může přijít o finále EURO, pokud UEFA nedostane výjimku

Londýn

UEFA je připravena přesunout finále fotbalového mistrovství Evropy z londýnského Wembley, pokud britská vláda nepotvrdí výjimku z povinné desetidenní karantény pro zahraniční návštěvníky. Podle informací listu The Times by jako dějiště utkání o titul mohla zaskočit Budapešť.

Foto: Justin Tallis, Reuters

Anglická radost ve Wembley

Článek

Britská vláda kvůli obavám z šíření koronaviru varianty delta odložila o měsíc závěrečnou etapu rušení protiepidemických opatření na 19. července. Finále je na programu 11. července, ve Wembley by se měla hrát i obě semifinále. Restrikce měly původně skončit už 21. června.

"Vždycky máme připravený záložní plán, ale věříme tomu, že se finálový týden odehraje v Londýně," uvedla UEFA v prohlášení. Zástupci pořadatelů už s britskou vládou zahájili jednání a snaží se pro EURO vyjednat stejnou výjimku, jakou mají například organizátoři tenisového Wimbledonu.

Foto: Catherine Ivill, ČTK/AP

Na semifinále a finále fotbalového mistrovství Evropy ve Wembley se dostane až 45 tisíc fanoušků

Zápasy evropského šampionátu hostí 11 měst po celém kontinentu. V Budapešti, kde mohou fanoušci na stadion bez omezení kapacity, se odehrají čtyři duely. Už v předchozích měsících místní stadion nabídl azyl několika zápasům Ligy mistrů, jejichž uspořádání v domovských zemích komplikovaly cestovní restrikce.

Maďarský svaz nevylučuje, že by zaskočil i v případě EURO, pokud by to situace vyžadovala. "Maďarští organizátoři se soustředí na uspořádání čtyř budapešťských zápasů. Svaz je ale připraven hostit jakoukoliv vrcholnou fotbalovou událost," uvedl mluvčí maďarského svazu.

Reklama