Hlavní obsah

Gosens tentokrát Ronalda o dres nepožádal, raději si vychutnal výhru Německa

Za nezapomenutelný večer označil německý fotbalista Robin Gosens druhé utkání na mistrovství Evropy proti obhájci trofeje Portugalsku. Na výhře 4:2 se podílel gólem a dvěma asistencemi. O dres portugalského kapitána Cristiana Ronaldo, který ho už kdysi jednou odmítl, ale tentokrát nepožádal.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo po zápase skupiny F na ME ve fotbale proti Německu.

Článek

Šestadvacetiletý Gosens v lednu 2019 s Bergamem ve čtvrtfinále Italského poháru porazil Ronaldův Juventus Turín 3:0. Po duelu si chtěl splnit sen, a proto hvězdného Portugalce poprosil o dres, ten ho však odmítl.

"Tentokrát jsem ho o dres nepožádal, protože jsem si chtěl užít vítězství," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Gosens, který byl zvolen hvězdou duelu.

V reprezentaci si připsal teprve devátý start. "Nevím, kde začít. Rozhodně je to pro mě nezapomenutelný večer. Porazili jsme opravdu silný tým a vstřelil jsem první gól na turnaji, k němuž jsem přidal dvě asistence. Jsem šťastný a hrdý," uvedl německý obránce či záložník.

Foto: Matthias Schrader, Reuters

Portugalec Raphaël Guerreiro (vlevo) v souboji s Thomasem Müllerem (25) v utkání evropského šampionátu ve fotbale.

Němci v úvodním utkání v Mnichově podlehli úřadujícím mistrům světa Francouzům 0:1, dnes ale na stejném místě další zaváhání nepřipustili a dostali se na druhé místo skupiny F o bod před Portugalce. Skupinu uzavřou ve středu v bavorské metropoli proti Maďarsku.

"Věděli jsme, že musíme vyhrát. Pokud bychom prohráli, bylo by velmi složité dostat se do osmifinále. V útoku i v obraně jsme do toho dali všechno. Mám velkou radost, že jsme zvítězili," prohlásil Gosens.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Od trenéra Joachima Löwa se Gosens dočkal pochvaly. "Hodně jeho přínos oceňujeme, protože je velmi otevřený a komunikativní. Má opravdu dobré vztahy se všemi hráči, hlavu má jasně nastavenou a je přímočarý. Rychle se v našem týmu prosadil a vybudoval si v něm pozici," konstatoval Löw, který po 15 letech v roli hlavního kouče Němců skončí.

Reklama

Související témata: