Hlavní obsah

Bale netajil po postupu Walesu hrdost, sám na gól čeká

Hrdý na svůj tým, který se podruhé za sebou dostal do vyřazovacích bojů na mistrovství Evropy, byl kapitán velšských fotbalistů Gareth Bale. Navzdory tomu, že "Draci" prohráli v závěrečném utkání skupiny A s Itálií 0:1 a hvězdný hráč na turnaji ještě neskóroval, zajistili si Velšané díky lepšímu skóre postup z druhé příčky na úkor Švýcarska.

Foto: Alberto Lingria, ČTK/AP

Gareth Bale na branku na ME stále čeká

Článek

"Jsem na na kluky pyšný. Chtěli jsme proti Itálii překvapit a udělat nějaký výsledek, ale nakonec to bylo jedno, protože jsme stejně skončili druzí," citovala Balea po utkání agentura AP.

Obhájci semifinálové účasti z roku 2016 sice neukončili italskou sérii výher bez inkasované branky, která se protáhla už na 11 duelů a podlehli po brance Mattea Pessiny, zároveň však přečkali oslabení po vyloučení Ethana Ampadua. Díky konečnému skóre 3:2 se udrželi se čtyřmi body před Švýcarskem, jež mělo bilanci 4:5.

"Tahle prohra proto chutná jako výhra, protože jsme se udrželi druzí. Věděli jsme, že to tady bude těžké a museli jsme hrát hodně zezadu. Už takhle je těžké takový tým ubránit s 11 hráči, v deseti to byl ještě větší úkol. Chci ale kluky pochválit, nemůžu na ně být víc hrdý," řekl velšský asistent trenéra Robert Page, který na Euru zastupuje hlavního kouče Ryana Giggse, jenž čelí obvinění z napadení dvou žen.

Baleův čas přijde

Věří, že ve vyřazovací fázi přijde i čas kapitána Balea. Bývalý nejdražší hráč světa zatím vyšel na turnaji střelecky naprázdno, v předcházejícím duelu s Tureckem neproměnil penaltu a neprosadil se ani proti Itálii, kdy měl jednu šanci po hlavičce Joea Rodona. V nadějné příležitosti, ale přestřelil

. "Nedokázal jsem míč dost dobře umístit. Tak to je," konstatoval Bale, jenž se v reprezentaci neprosadil už 14 zápasů po sobě.

"Jeho vliv ale není jen o gólech a asistencích. Je to o dalších důležitých aspektech, které týmu přináší," uvedl Page.

Reklama

Související témata: