Hlavní obsah

SESTAVA EURO: Rudý ďábel ožil ve velkém stylu, šampionát objevil novou hvězdu

Praha

Celá Belgie propadla panice, když její lídr po tvrdém střetu nedohrál finále Ligy mistrů a těsně před startem šampionátu se musel podrobit operaci zlomeného nosu a očnice. Jenže De Bruyne se během duelu s Dánskem vrátil na trávník v plném lesku, a tak nemůže chybět v ideální sestavě 2. kola skupinové fáze fotbalového EURO podle Sport.cz. Po dvou zástupcích v ní mají Maďarsko, Německo a Nizozemsko.

Foto: Sport.cz s Uefa.com

Sestava 2. kola skupin EURO podle Sport.cz:

Článek

První duel s Ruskem ještě musel vynechat, do druhého proti Dánsku zasáhl až od 46. minuty za nepříznivého stavu 0:1. Jen poločas ovšem stačil, aby De Bruyne zrežíroval obrat, dal vítězný gól a dovedl Belgii do osmifinále.

Jistotu mají také Nizozemci. Proti Rakousku se opět zaskvěl Dumfries, jehož hvězda během šampionátu vychází. Jako jediný figuroval již v ideální jedenáctce prvního kola. Výborný byl také obránce De Ligt. Ve skupině C pak Ukrajinci přehráli Severní Makedonii především díky Jarmolenkovi.

Výsledkem kola je vítězství Němců nad Portugalci, při chuti byli především Gosens a Havertz. Senzací pak remíza Maďarska s Francií, hrdiny domácí družiny byli brankář Gulácsi a autor gólu Fiola.

Skvělou formu potvrzují Italové, proti Švýcarsku zazářil Locatelli. Skotsko uhrálo remízu s Anglií, v obraně se činil Tierney. Bale sice nedal penaltu, na dva góly Walesu proti Turecku ovšem přihrál a spoluhráčům naservíroval několik dalších tutovek.

Sestava 2. kola skupin EURO podle Sport.cz:
Gulácsi (Maďarsko) - Fiola (Maďarsko), De Ligt (Nizozemsko), Tierney (Skotsko) - Dumfries (Nizozemsko), Bale (Wales), De Bruyne (Belgie), Locatelli (Itálie) - Jarmolenko (Ukrajina), Havertz (Německo), Gosens (Německo).
Kdo je podle vás zatím největší hvězdou EURO?
Patrik Schick (Česká republika)
76,5 %
Cristiano Ronaldo (Portugalsko)
8,2 %
Denzel Dumfries (Nizozemsko)
5,3 %
Manuel Locatelli (Itálie)
6,2 %
Robin Gosens (Německo)
3,8 %
Celkem hlasovalo 5130 čtenářů.

Reklama