Hlavní obsah

Češi už trénují ve Wembley! A co vymyslel Šilhavý na Angličany?

Londýn/Praha
Aktualizováno

Odpověď na propočty a kalkulace provázející úterní poslední vystoupení české fotbalové reprezentace proti Anglii ve Wembley zněla jasně. „V našem týmu není hráč, který by rád prohrával,“ reagoval kapitán Vladimír Darida na spekulace o jakou příčku ve skupině D se ucházet. „Nebudeme zalezlí, chceme hrát aktivně a vyhrát. Zápas a skupinu,“ prohlásil v Londýně na tiskové konferenci, kterou jste mohli sledovat živě na našem webu Sport.cz.

Záznam: TK českého fotbalového týmu před zápasem s AngliíVideo: Reuters

 
Článek

Trenér Jaroslav Šilhavý se k Daridovi přidal. „Bude to pro nás těžký zápas. Ale když zopakujeme podobný výkon, jako v kvalifikačním duelu v Praze, kde jsme Angličany porazili, můžeme mít šanci domácí celek porazit. Ale bude to zase stát spoustu sil," řekl na rovinu.

Sestavu pochopitelně neprozradil, ale potvrdil, že má k dispozici kompletní kádr a že všichni hráči jsou připravení nastoupit. „K změnám v sestavě dojít může. Když ne v úterý proti Anglii, pak v dalších utkáních. Věřím, že cesta turnajem úterním střetnutím ve Wembley pro nás nekončí."

Plánují trenéři změny v sestavě kvůli rozložení sil?

Sport.cz, FAČR

Ani on nemíní spekulovat a dopředu kalkulovat, zda by snad pro český celek nebylo lepší s Anglií prohrát, aby skupinu nevyhrál a vyhnul se tak soupeřům ze skupiny smrti - tedy někomu z trojice Německo, Francie, Portugalsko.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„Před šampionátem jsme se bavili o tom, zda budou tři body stačit na postup do osmifinále. Teď máme čtyři a postupová jistota zatím nikde. Když ale zápas s Anglií zvládneme, nebudeme se muset ohlížet na situaci v ostatních skupinách," naznačil, že prioritou je bodový zisk a účast v osmifinále, takže stranou jdou spekulace a propočty, co by bylo výhodnější.

Ostatně, i na tréninku ve fotbalovém chrámu ve Wembley to Šilhavý svým svěřencům znovu připomínal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anglický kanonýr Harry Kane během utkání kvalifikace s Českou republikou v Praze.

Angličané zatím na probíhajícím EURO porazili Chorvatsko 1:0 a remizovali se Skotskem bez branek. "Myslím, že turnaj je vždy specifický, takže týmy na začátku třeba nemají úplně takovou formu. Pak ale ta forma graduje a až týmy docházejí do semifinále nebo finále, jsou v top formě. Anglie k těmto týmům patří. Hrají doma ve Wembley a asi se od nich očekává vítězství. Myslím, že to od nich bude trochu odlišný zápas od těch prvních dvou, co se týče hry dopředu. Očekávám, že začátek zápasu bude hodně otevřený a útočný z jejich strany. S tím si budeme muset poradit," poznamenal Šilhavý.

Hlavní anglickou hvězdou je útočník Harry Kane, kterému se ale zatím na turnaji nedaří. "Kane je pro mě pořád skvělý útočník, je to chytrý a gólový hráč. Stejně jako tomu bylo v Praze, ho budeme chtít zdvojovat, dostupovat a nenechat ho hrát. I tak se může prosadit, ale věřím, že budeme natolik silní, že ho uhlídáme," přál si Šilhavý.

Jak podle vás dopadne úterní zápas EURO mezi fotbalisty Česka a Anglie?
zvítězí Anglie
26,1 %
utkání skončí remízou
52 %
vyhraje český tým
21,9 %
Celkem hlasovalo 2195 čtenářů.

Reklama

Související témata: