Hlavní obsah

V Dánsku kvůli fotbalové horečce nejsou k sehnání reprezentační dresy

Aktuální fotbalová euforie v Dánsku má kuriózní důsledky. Výrobce dresů Hummel dnes uvedl, že červenobílé domácí trikoty národního týmu jsou vyprodány a nové se už nestihnou během mistrovství Evropy vyrobit.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Euforie dánských fanoušků! Jejich fotbaloví vyslanci na EURO prošli do osmifinále.

Článek

"Je nám moc líto, že nemůžeme uspokojit žádosti všech Dánů, kteří chtějí projevit podporu týmu a nosit nový dres reprezentace," řekl šéf společnosti Hummel Allan Vad Nielsen.

Kritická je situace také v maloobchodu, kde si na výrazný nedostatek stěžují hlavní sportovní řetězce Sportmaster a SPORT24. "Objednali jsme si mnohem víc dresů než při minulém mistrovství Evropy, a přesto jsme tak blízko vyprodání, jak jen to je možné," uvedla mluvčí společnosti Sportmaster.

Dánští fotbalisté vyvolali v zemi obrovskou vlnu sympatií po srdečním kolapsu Christiana Eriksena v zahajovacím duelu proti Finsku. V pondělí se jim navíc díky vítězství nad Ruskem podařilo postoupit do osmifinále.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: