Hlavní obsah

Německo - Maďarsko 2:2Favorita zachránil od blamáže Goretzka, Němci jdou na Anglii

Aktualizováno

Fotbalisté Německa na mistrovství Evropy v závěrečném zápase skupiny F jen remizovali v Mnichově s Maďarskem 2:2, i tak ale postoupili do vyřazovací fáze. V osmifinále se utkají s Anglií, hostující tým se s účinkováním na turnaji rozloučil.

Foto: Christof Stache, Reuters

Fotbalisté Německa se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Němci s outsiderem skupiny dvakrát prohráli a k postupu se protrápili. Hosty poslal v 11. minutě do vedení Ádám Szalai, v 66. minutě srovnal Kai Havertz. Hned za necelé dvě minuty vrátil Maďarům nečekaný náskok András Schäfer, ale v 84. minutě zachránil favorita střídající Leon Goretzka.

Němci, na jejichž lavičce po Euru skončí trenér Joachim Löw, uzavřeli skupinu se ziskem čtyř bodů a umístili se před Portugalci na druhé příčce díky lepší vzájemné bilanci. Maďaři po nečekané remíze v Budapešti s Francií obrali o body dalšího velkého favorita, k účasti ve vyřazovací fázi jim to ale nestačilo a na postup ze skupiny z minulého Eura nenavázali.

Němci sice celý první poločas více drželi balon a dominovali, ale do vedení překvapivě šli Maďaři. Na Sallaiův centr si v 11. minutě naběhl Ádám Szalai a hlavičkou v pádu překonal Neuera. Němci na Euru inkasovali nejrychlejší gól od roku 2000.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Svěřenci kouče Löwa poté měli několik šancí na vyrovnání. V 21. minutě si naskočil na centr Hummels a hlavou zamířil pouze do břevna. Následně Ginter trefil jen brankáře Gulácsiho.

Ani po přestávce se Němcům nedařilo překonat maďarskou obranu. V 63. minutě naopak mohl zvýšit Sallai, který z přímého kopu napálil z vnější strany tyč.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Německa bojovali ve svém posledním zápase ve skupině s Maďarskem

V 66. minutě už favorit srovnal. Brankář Gulásci po přímém kopu promáchl ve vzdušném souboji a Havertz zblízka doklepl hlavou míč do sítě. Hned za 91 sekund si ale Maďaři vzali senzační vedení zpět. Ádám Szalai přiťukl míč Schäferovi a ten hlavou sklepl míč do sítě před vybíhajícím brankářem Neuerem.

Němci byli kousek od toho, aby senzačně vypadli. V 80. minutě těsně minul vzdálenější tyč Kroos a blamáž odvrátil až o čtyři minuty později střídající Goretzka, který po několika odrazech poslal míč do sítě.

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina E (Mnichov):
Německo - Maďarsko 2:2 (0:1)
Branky: 66. Havertz, 84. Goretzka - 11. Ádám Szalai, 68. Schäfer. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin (všichni Rus.) - Irrati (video, It.). ŽK: Gündogan, Sané - Botka, Ádám Szalai, Fiola. Diváci: 12.413 (omezený počet).
Německo: Neuer - Ginter (82. Volland), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (58. Goretzka), Kroos, Gosens (82. Musiala) - Havertz (67. Werner), Sané - Gnabry (68. Müller). Trenér: Löw.
Maďarsko: Gulácsi - Négo, Botka, Orbán, Attila Szalai, Fiola (88. Nicolics) - Kleinheisler (88. Lovrencsics), Nagy, Schäfer - Ádám Szalai (82. Varga), Sallai (75. Schön). Trenér: Rossi.

Reklama

Související témata: