Hlavní obsah

Bookmakeři tuší postup Dánska, sázkaři ale vidí šance Čechů 50 na 50

Praha

Českou fotbalovou reprezentaci čeká v sobotu na EURO po parádním vyřazení Nizozemců čtvrtfinálový duel s Dánskem. Baku není s ohledem na cestování a klimatické podmínky v porovnání s Budapeští úplně ideální adresou, nicméně podmínky jsou pro oba týmy stejné. Dánové na úvod zaváhali s Finskem, utkání ale bylo ovlivněno Eriksenovým kolapsem. Jinak ve všech duelech dokazují, že mají ohromnou týmovou kvalitu a jsou navíc velmi produktivní. V osmifinále Walesu v podstatě nedali šanci a možná i proto vidí bookmakeři v kurzu 1,6:1 vyšší postupové šance na jejich straně. Na postup českého týmu mezi nejlepší čtyřku se sází v kurzu 2,4:1.

Jsme si s Dány podobní. Bude to vyrovnané, rozhodnou maličkosti, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, UEFA

 
Článek

Výkony Součka a spol. byly během mistrovství přece jen trochu kolísavé, skvělé představení s Holanďany ale podle všeho sázkaře přesvědčilo. Vklady mezi Českou republikou a Dánskem jsou totiž naprosto vyrovnané, postupové šance jsou tak podle sázkařů 50 na 50.

„Dánsko píše velký příběh, který začal nešťastným kolapsem Christiana Eriksena, ale pak už pokračoval senzačním postupem ze skupiny a jasnou výhrou 4:0 nad Walesem v osmifinále. Naši fotbalisté mají pro dánský příběh pochopení, ale v sobotu na stadionu v Baku budou rozhodně chtít jediné - do semifinále EURO," poznamenává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Záznam: TK Jaroslava Šilhavého a Vladimíra Daridy před zápasem s Dánskem

<a href="http://www.reuters.com/">Reuters</a>

Dánové jsou podle kurzů mírným favoritem. Nicméně čeští sázkaři věří svým. Polovina tiketů na vítěze zápasu jde na Šilhavého tým v kurzu 3,61:1, 38 % na Dány 2,25:1 a 12 % na remízu 3,12:1 v základní hrací době.

„Trenér Šilhavý provedl v základní sestavě pro osmifinále několik změn a Kadeřábek, Ševčík i Barák si svým výkonem důrazně řekli o základ i ve čtvrtfinále. Nizozemci se v utkání nedostali ke své obvyklé hře, Češi navíc byli v porovnání s předešlými zápasy mnohem aktivnější na polovině soupeře a postoupili naprosto zaslouženě," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Experti mluví o prodloužení

„Očekávám vyrovnaný zápas, mírnými favority jsou ale Dánové. Myslím si, že mají kvalitnější tým, který se už vzpamatoval z šoku v prvním zápase. Na druhou stranu, co chybí českým hráčům na kvalitě, vynahrazují týmovým pojetím a bojovností. Nepřekvapilo by mě, kdyby zápas dospěl do prodloužení," avizuje Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

Čeští fotbalisté už jsou v Baku

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

„Dánové se prezentují podobným týmovým pojetím, z pohledu nasazení a intenzity hry jde ale dost možná o nejlepší tým mistrovství. Útočí ve větším počtu hráčů, kteří se dokážou dostat do zakončení. Seveřané jsou mojí optikou mírní favorité, každopádně pokud navážeme na výkon s Holandskem, může zápas klidně dojít až do prodloužení," souhlasí Hanák.

Vsadit si lze i na vítěze do rozhodnutí, po 90 minutách, v prodloužení nebo na penalty. Vzhledem k remízovým rošádám v osmifiále by opravdu nebylo nic překvapivého, kdyby se hrálo nad 90 minut. Tady jsou kurzy Česká republika 2,35:1 - Dánsko 1,63:1.

Schick už je za Ronaldem

Sázkaře také láká kurz 1,47:1 na to, že padnou alespoň dvě branky, často tipují výsledek zápasu bez remízy - Dánsko 1,59:1 nebo že Češi dají během utkání více než jeden gól.

Foto: Andy Buchanan, Reuters

Jóóó, já ho dal! Patrik Schick slaví do kamery...

Pokud jde o celkového vítěze EURO, nejčastěji se u Tipsportu na tiketech objevuje Itálie (4,90), Česko (24,00 - původní kurz 150:1) a Belgie (7,20). „Anglie má ve čtvrtfinále sice papírově nejslabšího soupeře Ukrajinu a semifinále i finále by hrála v Londýně, ale na celkového vítěze vidím postupujícího ze zápasu Belgie - Itálie," tipuje Urbanec.

„Že si český výběr může na turnaji věřit, ukazuje i postavení jeho nejlepšího střelce Patrika Schicka, který je s kurzem 4,25:1 nejvýš mezi kanonýry, kteří ještě mají možnost gólové skóre navýšit. Vede v kurzu 2:1 pětigólový lídr tabulky střelců Cristiano Ronaldo," dodává ještě.

Reklama

Související témata: