Hlavní obsah

Fandové West Hamu žertují na účet Součka s Coufalem. Čekali je na tréninku

Vzali je za své. Čeští fotbalisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal si v anglické Premier League vybudovali tu nejlepší pověst a příznivci jejich West Hamu, za který válí, na ně nedají dopustit. Když oba Kladiváři hráli na EURO a v akci proti nim nestála Anglie, měli jasno o tom, komu držet palce. A když Češi na šampionátu dohráli, trpěli za Součka, který dohrával s krvavým zraněním. Brzy už ale vtipkovali, že ani tohle jejich české opory nezastaví. „Dovolená po EURO? To ne, vsadím se, že druhý den budou u nás na tréninku," žertoval jeden z fanoušků.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček (vlevo) a Vladimír Coufal v barvách West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Nákupy Součka a Coufala považují fanoušci londýnského klubu za nejvydařenější obchody za hodně dlouhou dobu. Součkových deset gólů udělalo dojem, překonalo české rekordy v Premier League a fandové zářili, jak dobrý nákup za 18 milionů liber klub udělal. Český záložník vyhrával osobní souboje ve vzduchu i na zemi, hodně toho naběhal a stal se hvězdou týmu, který se tabulkou vyšplhal do pater, kde se bojovalo o účast v Lize mistrů. S tou to sice nakonec neklaplo, ale spokojenost v klubu vládne obrovská.

Možná ještě větší rozruch vzbudil v táboře Hammers příchod obránce Coufala z vršovického Edenu. Krajní bek stál jen 5,5 milionu liber a služby pro klub odvádí náramné. A stejně jako Souček má u fanoušků parádní renomé. Není se tedy co divit, že fandové volají po dalších nákupech hráčů Slavie. Panuje přesvědčení, že právě výkony obou českých hvězd mohou za zlepšenou formu WHU a parádní výsledky.

Foto: Tolga Bozoglu, Reuters

Krvavé zranění Tomáše Součka ve čtvrtfinále EURO ze hry záložníka nedostalo.

I proto server hammers.news připomíná, jak bolestivý byl pohled na čtvrtfinálový duel Česka s Dánskem na EURO, který oblíbenec fanoušků Souček dohrával s krvavým zraněném a obvázanou hlavou. Neměli pochyb o tom, že by „Suk", který se objevil v nominaci na nejlepšího hráče Premier League uplynulé sezony, utkání zabalil.

Foto: Dan Mullan, Reuters

Smutek po konci na EURO v podání českého fotbliasty Vladimíra Coufala. Češi prohráli ve čtvrtfinále s Dánskem.

Právě naopak. V táboře WHU je známo, co Souček s Coufalem odmakají v přípravě, že si dobrovolně ve volných dnech přidávají, až je manažer David Moyes musí krotit a ze hřiště doslova vyhánět.

A hned po utkání s Dány také začali fandové na účet českých hvězd vtipkovat. Vzhledem ke zmíněné tréninkové píli totiž v žertu začali debatovat o tom, kdy se zase objeví v tréninkovém centru West Hamu. „Vsadím se, že Souček s Coufalem budou druhý den na Rush Green na předsezónní přípravě, určitě se nechystají na dovolenou," napsal na sociální sítě jeden z fanoušků.

Jeho tip by nejspíš nevyšel, že ale oba bývalí slávisté odmakají příští sezonu stejně jako tu uplynulou, v tom by se určitě nespletl a Kladiváři se mohou těšit na další českou jízdu.

Reklama

Související témata: