Hlavní obsah

Fandila Anglii ve Wembley a šéf se naštval: Máš padáka, do práce už se nevracej!

Životní zážitek ji přišel hodně draho. Vidět na vlastní oči postup anglické fotbalové reprezentace do finále EURO, to se až dosud žádné generaci ostrovních fanoušků nepoštěstilo, protože Albion si zahraje o kontinentální titul vůbec poprvé v historii. Příležitost si nenechala ujít ani fanynka Nina Farooqiová, jejíž tvář navíc obletěla svět. A právě na to tvrdě doplatila.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Anglická fanynka oslavuje postup do finále EURO. Ilustrační foto.

Článek

Farooqiové se na poslední chvíli naskytla díky kamarádce šance získat lístek na semifinále s Dánskem. Neváhala ani vteřinu. Zbývalo jen zařídit si volno v práci. Protože cítila, že by jí neplánovaná dovolená v zaměstnání neprošla, omluvila se z práce kvůli nemoci.

Pak naskočila do poledního vlaku z Leedsu do londýnské stanice Kings Cross odkud zamířila do Wembley.

Tam se její emotivní oslava vyrovnávacího gólu anglických fotbalistů dostala dokonce do televizních záběrů. A to zrovna ve chvíli, kdy se pozorně díval i její šéf. Farooqiová se dostala i na Instagram story televizní moderátorky Stacey Dooleyové.

Euforie byla veliká, protože Anglie nakonec slavila vítězství 2:1 po prodloužení. Farooqiové nicméně nadšení a pár chvilek mediální slávy záhy trochu zhořklo, protože když se vracela ranním vlakem domů, šéf už jí volal, že se s návratem do práce již nemusí obtěžovat. Má padáka.

„Řekl mi, že mě viděl na tribuně při zápasu a já jsem se mu přiznala, jak to celé bylo. Ale žádného pochopení jsem se nedočkala. Řekl mi, že tím končím. Že to, co jsem udělala, bude mít následky," uvedla Farooqiová pro Daily Telegraph.

Angličtí fanoušci během semifinále EURO bouřlivě slavili.

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

„Trochu toho lituji. Nikdo nechce být vyhozen z práce. Na druhou stranu bych ještě víc litovala, kdybych příležitost jít na zápas nevyužila," pokračovala fanynka, která pracovala ve společnosti Composite Prime jako koordinátorka digitálního obsahu.

Její tvář se dostala do všech možných televizních zpráv a sama přiznává, že se jí ozvali i přátelé z USA a Austrálie s tím, že ji viděli v televizi.

„Mám teď trochu smíšené emoce. Postoupili jsme do finále, z čehož jsem pořád nadšená, ale zároveň jsem přišla o práci," pokračovala.

Nicméně dodala, že nepřipadalo v úvahu, aby kvůli práci na zápas nešla: „Živě si ještě pamatuji semifinále EURO 1996, jak jsem mámě brečela na rameni, když Gareth Southgate neproměnil penaltu (proti Německu). Srdce fotbalového fanouška by mi nedovolilo lístek na zápas odmítnout, protože fotbal je můj život."

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: