Hlavní obsah

Aktéři EURO ’96 tipují. Jan Suchopárek o skupině C: Nepodceňovat outsidera!

Praha

V roce 1996 způsobili na evropském šampionátu v Anglii senzaci. Po pětadvaceti letech se členové stříbrné fotbalové party trenéra Dušana Uhrina těší na výkony svých následníků a s napětím vyhlížejí nejen výsledky české družiny ve skupině D. Jak dopadne skupina C si pro Právo a Sport.cz zatipoval bývalý obránce Jan Suchopárek.

Foto: Sport.cz s Právo

Legendy ME 1996 tipují

Článek

Nizozemci během posledních pár let několikrát vyměnili trenéra, a přestože hrají ve světových velkoklubech, na dvou posledních závěrečných turnajích chyběli. Pořád však mají velkou kvalitu a v této skupině jsou favorité.

I Ukrajina ukázala před třemi roky v zápase s námi svou sílu, má hodně hráčů v tom nejlepším věku a je schopná hrát velice dobrý fotbal. Naposledy to potvrdila například remízou ve Francii v kvalifikaci o MS.

TIP JANA SUCHOPÁRKA
1. Ukrajina
2. Nizozemsko
3. Severní Makedonie
4. Rakousko

Rakousko mělo v nedávné minulosti nadějné vyhlídky, ale mám dojem, že šlo kapánek dolů. Je to vidět i na klubové úrovni, když nebudu počítat Salcburk, který má však hodně cizinců. Kromě Alaby rakouští reprezentanti nehrají ani v těch největších klubech. Hodně jich sice působí v bundeslize, bylo by však pro mě spíš překvapením, kdyby ze skupiny do dalších bojů postoupili.

TIP PRÁVA A SPORT.CZ
1. Nizozemsko
2. Ukrajina
3. Rakousko
4. Severní Makedonie

Severní Makedonie je asi outsiderem. Je to trochu nevyzpytatelné mužstvo, ale zase jde o jeho první účast na velkém turnaji a určitě bude mít velkou motivaci. A vzpomeňme si třeba na Kosovo, které nám v kvalifikaci o ME zatápělo. Tato mužstva se dokážou na špičkové turnaje připravit a myslím si, že v některých zápasech mohou překvapit. Ale favority na postup jsou pro mě Ukrajina a Nizozemsko.

Kdo vyhraje skupinu C?
Nizozemsko
67 %
Ukrajina
20,7 %
Rakousko
6,1 %
Severní Makedonie
6,2 %
Celkem hlasovalo 815 čtenářů.

Reklama