Hlavní obsah

Klimentův odchod je citelnější, než jsme se domnívali, připustil po vyřazení kouč Slovácka

Na kýžený postup nedosáhli. Fotbalisté Slovácka sice dohnali v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy s Plovdivem v řádné hrací době díky Daníčkově trefě jednobrankové manko, ale pak už gól nepadl ani v půlhodinovém prodloužení. V penaltovém rozstřelu byl šťastnější bulharský vicemistr, a tak hradišťský kouč Martin Svědík netajil po vyřazení obrovské zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zklamaní fotbalisté Slovácka po zápase Konferenční ligy.

Článek
Fotogalerie

Co podle vás rozhodlo dvojzápas s Plovdivem?

Podle mého názoru se nakonec jako klíčový ukázal gól, který jsme inkasovali v závěru úvodního utkání na soupeřově hřišti. Doma jsme sice ztrátu smazali, ale pak jsme byli hrozně sterilní v předfinální a finální fázi. Bohužel jsme zahodili i ty nejvyloženější příležitosti. V takhle důležitých zápasech rozhoduje každá neproměněná šance. Na Plovdivu bylo vidět, že má víc zkušeností z evropských pohárů než my. Ani po inkasované brance nepanikařil. Neustále hrozil rychlými brejky. Mrzí mě, že jsme příliš nepřispěli do českého pohárového koeficientu.

V minulém pro vás tolik úspěšném ligovém ročníku jste proměnili všech čtrnáct penalt, teď jste zahodili tři z pěti...

Měli jsme na pokutové kopy vytipované hráče. Před rozstřelem jsem je obešel, a někteří mě překvapili, že se necítili a odmítli. Ti, co kývli, si sice věřili, ale dopadlo to tak, jak dopadlo.

Zdálo se, že herně jste byli zejména v odvetě lepší. Je pro vás vyřazení kvůli tomu o to víc frustrující?

Přiznám se, že ano. Soupeř měl určitou kvalitu díky solidní přechodové fázi a důraznému zakončení, ale měli jsme přes něj přejít. Jak už jsem ovšem říkal, dojeli jsme na neproměněné šance. Ukazuje se, že letní Klimentův odchod je pro nás asi citelnější. než jsme se domnívali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Birsent Karagaren z Lokomotivu a Ilko Pirgov z Lokomotivu se radují z vítězství.

Na hrotu teď místo něj nastupuje urostlý Cicilia, kterého jste vystřídal. Penalty umí, neuvažoval jste proto nechat ho na hřišti až do konce?

V hlavě jsem to trochu měl. Měl ovšem nějaký drobný zdravotní problém, a nechtěli jsme riskovat zhoršení. Navíc nepracoval zdaleka tak, jak bych si představoval.

Plánujete tedy ještě jednoho útočníka přivést?

Teď na to nejsem schopný odpovědět. Uvidíme, popřemýšlíme o tom.

Stihnou vaši hráči do nedělního ligového duelu s Českými Budějovicemi setřást zklamání?

Nebude to snadné. Ke všemu mají v nohách čtvrtečních 120 minut. Psychika je pochopitelně na bodu mrazu. Věřím ale, že se z pohárového nezdaru oklepeme a budeme na Budějovice dobře připraveni. V každém případě to ale bude pro nás za dané situace dost složitý zápas.

Reklama

Související témata: