Hlavní obsah

Dirigentův souputník hlásí nástup. Pro Spartu má být velkou posilou

Praha

Tři Rumuny už fotbalová Sparta měla, tak si v létě pořídila čtvrtého. Alexandru Chipciu je známější jako záložník, na startu svého letenského angažmá však musí zacelit mezeru na pravém kraji obrany. Soutěžní debut v rudém dresu si odbyl ve vítězném utkání s Opavou, dnes večer by měl vyběhnout na trávník i v Novém Sadu. „Jsme favoritem,“ ujišťuje před úvodním duelem 2. předkola Evropské ligy proti srbskému Spartaku Subotica.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rumunský fotbalista Alexandru Chipciu a trenér Pavel Hapal během utkání Sparty proti Opavě.

Článek
Fotogalerie

Je věčným souputníkem parťáka Stanciua. Hrávali spolu už za Steauu, pak svorně zamířili do bruselského Anderlechtu. Teď se znovu sešli ve Spartě, s níž Alexandru Chipciu podepsal roční hostování s opcí.

„Během premiéry s Opavou mě nic nepřekvapilo. Na stadiónu byla přesně tak dobrá atmosféra, jak jsem očekával. Fanoušci byli úžasní. Jsem zvyklý hrát za nejlepší kluby svých zemí před nejlepšími fanoušky. Na Spartě je to podobné jako v Bukurešti nebo na Anderlechtu," srovnává pro klubový web.

Příchod čerstvé posily potěšil i dirigenta hry Letenských. „Už jsme v mužstvu čtyři, což znamená, že Rumuni jsou dobří fotbalisté. S Alexem jsem strávil dohromady pět let, takže jsem samozřejmě rád, že jsme se znovu sešli. Já neměl s aklimatizací v Praze žádný problém. Samozřejmě věřím, že nová sezóna bude mnohem lepší než minulá," líčí Nicolae Stanciu.

Proti Opavě podal Chipciu velmi nadějný výkon. „Odehrál velice dobré utkání, podporoval ofenzivu stejně jako na druhé straně obrany Frýdek. Bude pro nás velká posila, někdy může nastoupit i výš," avizuje trenér Pavel Hapal.

O výsledky v přípravě se nestaral

Chipciu stihl závěr letní přípravy, v níž Sparta jen dvakrát vyhrála.

„O výsledky v přípravě se nestarám. Můžete v ní všechno vyhrát a pak propadnete v prvním ligovém zápase. Ze Steauy si pamatuju jednu přípravu, kde jsme všechny zápasy prohráli, protože jsme tvrdě dřeli v trénincích a byli unavení. V lize jsme ale vyhráli hned první zápas, získali titul a v dalších dvou letech taky. Myslím, že tady to bude podobné," troufá si rumunský reprezentant.

Prvním cílem Sparty v sezóně je postup do základní skupiny Evropské ligy. Úvodní překážkou je srbská Subotica.

„Viděli jsme nějaké sestřihy jejich zápasů. Nejsou špatní, ale myslím, že my jsme mnohem lepší. Jsme favoritem. Chceme úvodní zápas vyhrát a vytvořit si ideální šanci na postup před odvetou," plánuje Chipciu.

Zápas se hraje ve čtvrtek od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak podle vás dopadne dnešní duel předkola Evropské ligy mezi Suboticou a pražskou Spartou?
Subotica vyhraje.
25,2 %
Zápas skončí nerozhodně
10,3 %
Sparta vyhraje.
64,5 %
Celkem hlasovalo 3996 čtenářů.

Reklama

Související témata: