Hlavní obsah

Housku zaskočil v Seville malý španělský fanda. Chtěl jeho dres

Sevilla

Byl pořádně překvapený. Přílet olomouckých fotbalistů do Sevilly sice nerozpoutal na místním letišti žádné davové šílenství, na hráče čekalo jen pár dychtivých lovců autogramů, záložník David Houska se však od jednoho z fandů dočkal vřelého přijetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký záložník David Houska (vlevo) a Juan Berrocal ze Sevilly během utkání 4. předkola Evropské ligy

Článek

Když hráči Sigmy opustili terminál a mířili do připraveného autobusu, přiřítil se k 25letému středopolaři malý chlapec a předal mu do ruky plakát, na kterém byla vpravo nahoře jeho podobizna v dresu Sigmy a pod ním stál v angličtině text: „Ahoj, jsem tvůj velký fanoušek. Mým největším snem je, abych měl tvůj dres. Počkám na tebe zítra po zápase na hotelu."

A opora Hanáků byla z návštěvy evidentně zaskočená. „Tohle jsem nečekal," usmíval se Houska, který absolvoval stejně jako ostatní více než tříhodinový let z Brna.

Výprava Sigmy přistála v Seville těsně před čtvrtou hodinou odpoledne a přivítalo ji podle předpokladů velké vedro, vždyť teploměr ukazoval 32 stupňů ve stínu. Z hráčů bylo cítit velké odhodlání zabojovat i přes porážku v prvním zápase o účast v základní skupině Evropské ligy, žádné talismany pro štěstí si však do kufrů nepřibalili.

„Ale prstýnek od manželky mám na ruce pořád. Teď jsem navíc využil toho, že jsme si sem mohli vzít někoho z rodiny, tak tady mám tátu," přiznal Martin Sladký. „Já na tyhle věci moc nejsem, ale beru si sem manželku. Je teď s rodinou v Barceloně a přeletí sem, takže při zápase budou na značkách," smál se záložník Jakub Plšek.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.