Hlavní obsah

Střelci se našli, Liberec zůstává ve hře

LIBEREC

To bylo procitnutí! Čtyřgólový výprask uštědřili fotbalisté Liberce curyšským Grasshoppers. Po první výhře ve skupině C jsou Severočeši ve hře o setrvání v Poháru UEFA i pro jarní vyřazovací část. Potřebují k tomu uspět ve středu 29. listopadu v Alkmaaru.

Článek

Po měsíci se Liberečtí dočkali výhry. Naposledy zvítězili 22. října. Shodou okolností také 4:1, a to nad Plzní v lize. "Byli jsme pod tlakem, šest proher je moc, ale zlomili jsme to v pravý čas, jsme ve hře o postup," pravil spokojeně Jan Blažek, autor první liberecké branky. Dlouhé minuty s celým týmem po závěrečném hvizdu křepčil po bitvě před nadšenými fanoušky.

Ale byla to dřina, než se povedlo zlomit hbité hosty. Málo vídaným gólem - z třiceti metrů mezi gólmanovy nohy - jejich urputnou snahu o druhé vyrovnání zmrazil záložník Petr Papoušek. "Přiznám se, že jsem tu střelu ani moc neviděl. Přede mnou byl hlouček hráčů a až podle řevu diváků jsem poznal, že míč je v síti. Asi skočil před brankářem, který to nečekal," líčil úspěšný střelec.

České kluby v Poháru UEFA:
SPARTA vs. AJAX AMSTERDAM 0:0
ON-LINE:Sparta - Ajax
REFERÁT:Sparta nedala gól oslabenému Ajaxu
OHLASY:První bod nic neřešil, šťastný byl Grygera
LIBEREC vs. GRASSHOPPERS CURYCH 4:1
ON-LINE:Liberec - Grasshoppers
REFERÁT:Liberec rozstřílel Grasshopers
RAPID BUKUREŠŤ vs. ML. BOLESLAV 1:1
REFERÁT:Miller vychytal bod v Bukurešti

Mohl si oddechnout. Hosté byli před tím blízko ke srovnání skóre blizoučko, po pauze trefili tyč. "Málem podruhé vyrovnali, ale i kdyby se jim to povedlo, byli jsme tak rozjetí, že bychom stejně vyhráli," tvrdil Papoušek. Už předtím se podílel i na Zápotočného brance. "Tomáš si zařval, tak jsem mu nahrál k tyči," popsal Papoušek.

Stříleli hlavně liberečtí záložníci, ale i útočníci se našli. Štastné chvilky prožíval hlavně osmnáctiletý Jan Blažek, který otevřel skóre už po sedmi minutách. "Chtěli jsme na soupeře vlítnout, abychom získali potřebnou sebedůvěru. Akce jsme táhli po stranách, protože jsme si při taktické přípravě všimli, že jejich krajní beci jsou trochu pomalí," vykládal mladý forvard.

V letošním pohárovém podzimu skóroval už podruhé. Předtím se trefil v úvodním kole Poháru UEFA proti Crvene Zvezdě Bělehrad, kdy upravil na konečných 2:0. Jakou hodnotu bude mít jeho včerejší zásah? "Přál bych si, aby znamenal důležitý krok k postupu do další fáze soutěže. Ale teď je před námi ligový zápas v Ostravě. Na Alkmaar začneme myslet až od pondělí," říkal Blažek.

Reklama

Související témata: