Hlavní obsah

Ze skupiny se dalo postoupit, litují sparťané

Již jen v oblasti pusté teorie se pohybují šance fotbalistů Sparty na postup do jarní části Poháru UEFA. Pražané sice ve čtvrtek vyhráli nad Austrií Vídeň a v tabulce skupiny F se dělí o postupovou příčku s Ajaxem. Ten má ale zápas k dobru a postup by mu unikl jen v případě vysoké porážky ve Waregemu. "Myslím, že je rozhodnuto," shrnul pocity v kabině kapitán Letenských Tomáš Sivok.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalový záložník Sparty Miroslav Matušovič.

Článek

Ajax přitom včera prohrál doma s Espaňolem a Sparta se na něj bodově dotáhla. Další zaváhání s "amatéry" z Waregemu už ale očekávat nelze. "Přiznám se, že jsme ani se zaváháním Ajaxu nepočítali. Přesto si myslím, že je rozhodnuto, Ajax pět branek v Belgii nedostane. Cítím teď velké zklamání, protože z naší skupiny se určitě dalo postoupit," litoval Sivok.

Zklamání nad pravděpodobným koncem v soutěži proto příliš nerozehnala ani výhra. "Jsme samozřejmě rádi. Měli jsme v poslední době hodně nabitý zápasový program a utkání pro nás bylo hodně náročné. Tři body jsou o to cennější," doplnil Sivok.

V duelu s Austrií byl vidět Jan Šimák, vedle aktivní hry také orazítkoval z přímého kopu břevno. "Austria zlobila, nedali nám body zadarmo. My jsme věděli, že jsou slabší při bránění standardních situací a dokázali jsme toho využít. Další šance jsme bohužel nedokázali proměnit," zalitoval táborský rodák.

Ani Šimák si nestavěl v otázce postupu vzdušné zámky. "V koutku duše samozřejmě stále doufáme, ale ta šance je prakticky nulová," dodal.

Hráči každopádně chtěli vyhnat co nejrychleji zklamání z hlavy a soustředit se na závěr podzimní části ligy. Pražané budou v pondělí hájit vedoucí příčku proti Kladnu. "Stejně jako ve Vídni tam chceme vyhrát," řekl Sivok.

Reklama

Související témata: