Hlavní obsah

Byli jste jako Real, slyšel kouč Slavie. A ještě sklidil potlesk

dos (Petrohrad)Sport.cz

Den před zápasem ho Rusové vyzývali, ať se jeho tým na hřišti Zenitu zhostí role CSKA Moskva, který v Lize mistrů zaskočil favorizovaný Real Madrid. A přestože fotbalisté Slavie v Petrohradu podlehli 0:1, jejich trenér se dočkal hned dvojí pochvaly. Rusové museli uznat, že na hřišti se v roli Realu Madrid vlastně představila Slavia, která byla lepší. A ještě navrch kouči sešívaných po tiskové konferenci zatleskali.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Jindřich Trpišovský sleduje v Petrohradu dění na hřišti.

Článek
Fotogalerie

„Mám pocit divný, rozporuplný. Nemáme nic, ale prezentovali jsme se na mezinárodním poli kvalitní hrou. Držení míče bylo hlavním předpokladem pro úspěch. To jsme splnili a hráli více aktivně, bohužel nám ani takový výkon body nepřinesl," líčí trenér Jindřich Trpišovský duel, který jeho týmu přinesl hořkou porážku.

Hodně krutou, protože sešívaní měli mnohem víc šancí a soupeře výrazně přestříleli. jenže hned první rána na jejich branku zápas rozhodla. „Můžeme být hrdí na výkon, který jsme předvedli. Byl komplexní, bohužel bez nejdůležitějšího, koncovky. Zenit vlastně z jediné šance udeřil. Ukázal, jak je zkušený, dovedl zápas k výhře."

Skupinu C po výhře v Bordeaux vede Kodaň, kde Slavia nastoupí příště. A může jít o klíčový duel. „Hraje se na šest zápasů, vlastně všechny jsou klíčové. Ať skončí duel v Kodani jakkoliv, ještě nerozhodne, ale důležitým ukazatelem bude. Ještě devět bodů pak zůstane ve hře. Aspoň jeden z Ruska by se samozřejmě velmi hodil," lituje kouč.

Roli jediného útočníka svěřil při absenci hrotových hráčů mladému Matouškovi, jehož brzy po přestávce vystřídal. „Honza se v některých momentech pral s nervozitou. Nevím, pokolikáté v kariéře narazil na takové obránce, ale splnil úkol trhat obranu. Měl i šanci, škoda že těsně před střídáním líp nevyřešil další situaci, kdy mohl jít ještě dál nebo přihrát Stochovi. Střídání bylo hlavně z důvodu únavy. Měl toho dost, takže jsme byli domluvení, že půjde do druhé půle naplno a bude pak vystřídán," vysvětluje Trpišovský.

Reklama