Hlavní obsah

Mladá Boleslav má největší naději na postup

Radek Malina, Karel FeltPrávo

Mladá Boleslav má z českého klubového tria největší naději na postup do jarní fáze fotbalového Poháru UEFA. Ve čtvrtek doma sice jen remizovala s pařížským Saint Germain, ale pořád má osud ve vlastních rukách. To pražská Sparta a liberecký Slovan musejí spoléhat na vydatnou pomoc dalších klubů.

Foto: Aleš Suchánek

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi (vpravo) v duelu Poháru UEFA s Paris St.-Germain.

Článek

Boleslavští borci sice ještě nezvítězili, ale jejich šance proklouznout do jarních bojů je slibná. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina totiž ve čtvrtek ukázali, že se týmům s rychlostně výjimečně vybavenými borci s vybroušenou technikou či skvěle organizovanou obranou mohou rovnat.

"Těší mě, že jsme nedostali gól," hledal na bezbrankové remíze klady Dušan Uhrin ml. Jeho celek už zdaleka nemá lehkost, se kterou ničil soupeře v úvodu podzimní sezóny, ale hráči se dušují, že v podzimním finiši půjdou na samé dno. "Můžeme si postup uhrát sami, což je hodně pozitivní. Ukázali jsme už v Bukurešti, že venku hrát umíme," tvrdili shodně obránci Jan Rajnoch a Marian Palát po bitvě s Paris SG.

Jenže jejich slova musí dostat gólové vyjádření, což si velmi dobře uvědomuje i Uhrin. "Šancí jsme si stejně jako v Bukurešti vytvořili proti Paříži dost. A některou jsme měli proměnit," posteskl si. I přesto si nemusí zoufat. Díky konstelaci dalších výsledků totiž nemusí Mladá Boleslav před utkáním v Tel Avivu s tamním Hapoelem spoléhat na ničí pomoc. "Pořád jsme ve hře o postup a vše je v našich rukách," našel největší pozitivum třetího vystoupení Středočechů ve skupině G trenér Uhrin.

Na čtvrtý pokus

Až na čtvrtý pokus zvítězila Sparta ve skupině F Poháru UEFA. Jediný gól zápasu dal ve čtvrtek večer ve Vídni Austrii Tomáš Řepka. "Chtěli jsme se rozloučit vítězstvím, a to se nám povedlo. Teď budeme čekat, ale prohra Ajaxu s Waregemem o pět branek je málo pravděpodobná. My jsme si vše pokazili zbytečnými porážkami v utkáních s Espaňolem a Waregemem. Ve Vídni jsme byli lepším týmem, což mě také těší," konstatoval kouč Sparty Michal Bílek.

Ve stejném duchu hovořili po utkání i hráči. Výkon ve Vídni patřil na podzim k těm lepším, které Sparta předvedla. Byl však také poznamenán narůstající únavou. "Alespoň ta jedna výhra těší. K poražení byli i předchozí soupeři, včetně Ajaxu," dodal kapitán týmu Tomáš Sivok. O středopolaře má údajně velký zájem Everton i několik dalších klubů. On ani vedení Sparty se tím zatím nezabývají. "Nic konkrétního není na stole a přestupy budeme řešit až po skončení ligového podzimu," odmítl spekulovat šéf klubové komunikace Lukáš Přibyl.

Reklama

Související témata: