Hlavní obsah

Fotbalista Abraham chce i napodruhé v Izraeli uspět

TEL AVIV

Zatímco většina fotbalistů Mladé Boleslavi se vůbec poprvé v životě ocitla na izraelské půdě, záložník Martin Abraham už v zemi středečního soupeře v Poháru UEFA odehrál i zápas. Vloni v létě ještě v barvách Liberce pomohl v Tel Avivu Severočechům k postupu v Poháru Intertoto přes Beitar Jeruzalém.

Článek

Teď jej čeká poslední zápas roku, ve kterém na stadiónu Bloomfield potřebuje jeho současný tým porazit jakýmkoliv rozdílem místní Hapoel. "Je to krásná země, ale český člověk z ní má asi strach. Osobně si ale myslím, že je bezpečná," řekl v Praze na letišti novinářům Abraham, třebaže jeho předchozí zkušenost důvod k bezstarostnosti nedávala.

"Když jsme před rokem přišli po tréninku k autobusu, tak nás do něj policisté nepustili. Nejprve jej prohlédli, jestli v něm není bomba. To jsem raději ani klukům neříkal, mohl bych některé z nich vyplašit," uvedl osmadvacetiletý záložník. Sám obavy nemá a řídí se heslem: "Co se má stát, to se stane".

Liberecký tým před rokem přiletěl do Tel Avivu tři dny před zápasem a fotbalisté stihli vyzkoušet i tamní moře. To tentokrát podle Abrahama nehrozí. "Jednoznačně se koncentrujeme na zápas. Musíme vyhrát, a když budeme hrát jako v Bukurešti, tak uspějeme," řekl odhodlaně jeden z klíčových hráčů sestavy kouče Dušana Uhrina.

Docházejí síly

S Libercem slavil v Izraeli výhru 2:1, což by ve středu Mladé Boleslavi na postup stačilo. Proti ní však bude vyzrálý protivník. "Soupeř na mě udělal dobrý dojem, je rozhodně lepší než Jeruzalém, má kompaktnější celek," řekl Abraham. Za základ ve středečním souboji považuje nepustit Hapoel do vedení. Soupeři by pak narostla křídla.

"Musíme udržet nulu a doufám, že alespoň jeden postupový gól dáme," řekl Abraham. Postupové šance jsou podle něj velké. "Ostatní čeští fotbalisté mají sice dovolenou už teď, ale když nám to tady vyjde, tak na ni půjdeme maximálně spokojeni," dodal Abraham.

Přiznal nicméně, že se spoluhráči cítí už velkou únavu z nabité sezóny. "Docházejí nám síly, a to jak fyzické, tak psychické. To je vidět na každém tréninku, ale do souboje dáme všechno," prohlásil Abraham.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články