Hlavní obsah

Boleslav znovu v Poháru UEFA nevyhrála, Uhrin neskrýval rozčarování

TEL AVIV

Fotbalisté Mladé Boleslavi se ani v posledním představení v Poháru UEFA nedočkali vítězství, když remizovali v Izraeli s Hapoelem Tel Aviv 1:1 a byli ze soutěže vyřazeni. Zatímco domácí byli s postupovým výsledkem spokojeni, kouč českého týmu Dušan Uhrin neskrýval rozčarování z výkonu svých svěřenců.

Článek

Domácí kouč Icak Šum zářil po zápase spokojeností. "I když jsme dnes nevyhráli, tak musím být spokojen. Chtěli jsme především postoupit a to se nám podařilo. Přestože jsme měli plno šancí, nastřelili dvě tyče a měli k vítězství blíže, tak mi jen remízový výsledek nevadí," řekl.

Naopak mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin neskrýval rozčarování, jeho svěřenci dnes podle něj nepodali ideální výkon a brány jarního pokračování soutěže se jim přibouchly. "Bylo to ale velice dobré střetnutí, zápas měl nasazení. Chtěli jsem pochopitelně vyhrát, na obou stranách bylo dost šancí, ale my jsme ještě alespoň jednu nedokázali proměnit a to nás stálo postup," zhodnotil zápas Uhrin.

Začátek střetnutí se mu nezdál vlažný. "Bylo to velice těžké hned od začátku. Když jsme vyrovnali, tak jsme konečně začali hrát. Po vyrovnání jsme měli dvě veliké šance, a kdybychom je proměnili, tak by se zápas vyvíjel jinak," dodal. Když se rozehrál Matějovský a po přestávce, než Boleslavští otevřeli hru, měli jeho svěřenci podle kouče zápas pod kontrolou.

Nakonec dobrá zkušenost

Nakonec jeho celek ve skupině nedokázal ani jednou vyhrát a skončil poslední. "Samozřejmě výhra nám chybí k tomu, abychom postoupili. Působení ve skupině ale považuji za velmi dobrou zkušenost," řekl Uhrin. Podobně hovořil i záložník Martin Abraham. "Hráli jsme první rok v pohárech a sbírali především zkušenosti. Věřím, že v dalších letech je zúročíme," řekl po souboji.

Jeho spoluhráč Jan Rajnoch rovněž vyjádřil přesvědčení, že mužstvo v soutěži nezklamalo. "Ale škoda, ve fotbale mnohdy rozhoduje štěstí a to se k nám nepřiklonilo," řekl a litoval neproměněných šancí v posledním utkání. "Měli jsme obrovské příležitosti a nemyslím si, že by nám v závěru docházely síly. Domácí však hráli velmi chytře. My doufali, že nám vyjde nějaká akce po nakopávaných míčích. Podařilo se nám takhle několikrát zápas zvrátit, dnes to bohužel nevyšlo," řekl.

Reklama

Související témata: