Hlavní obsah

Sebevědomý chorvatský protivník Plzně si věří. Před madridským finále sestavu řeknu, žertoval jeho kouč

Vtipný tenhle chlapík, co sedí na trenérské lavičce záhřebského Dinama. A pohotový také. Samozřejmě že ani Nenad Bjelica před čtvrteční konfrontací s plzeňskou Viktorií neprozradil, jakou sestavu do zápasu pošle. Jedenáct jmen vyřkne v současném fotbalovém světě dopředu málokterý kouč, takže ani bývalý hráč Betisu Sevilla, Las Palmas či třeba Kaiserslauternu zvyklosti neporušil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Nenad Bjelica (uprostřed)diriguje své svěřence

Článek
Fotogalerie

A ani dotazem, zda alespoň před finále Evropské ligy s předstihem prozradí jména svých svěřenců, které pošle na trávník, se zaskočit nenechal.

„Ale ano, 28. května vám je v Madridu řeknu," smál se pobaveně sedmačtyřicetiletý kouč, který po příchodu do Záhřebu slíbil, že pozvedne Dinamo k někdejší slávě.

Že už to nebude jen klub, který bude pro fotbalový svět brousit takové fotbalové diamanty, jakými jsou Modrič či Mandžukič, ale že bude sám něco znamenat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva kapitán Arijan Ademi a trenér Nenad Bjelica.

Svůj úkol jsem splnil, říká kouč

„Už po roce mohu říct, že jsem úkol splnil," pochválil sám sebe před čtvrtečním duelem s Plzní, který bude pro jeho klub zápasem historickým.

„Vždyť Dinamo bude v jarní části evropských pohárech účinkovat skoro po padesáti letech," prozradil Bjelica, že i proto je motivace jeho svěřenců před konfrontací s českým mistrem mimořádná.

„Musím proto vybalancovat jejich radost a euforii z toho, co na podzim dokázali. To aby snad vnitřně nevyhořeli ještě před utkáním a nešli do něho naopak podmotivovaní. Bude to zapotřebí, neboť Plzeň má silné, a hlavně zkušené mužstvo, které už několikrát přečkalo v pohárové Evropě zimu. Ale my v úspěch věříme. Tedy pokud realizujeme na trávníku všechno, co jsme si před zápasem naplánovali," netajil kouč záhřebského Dinama, že se svým týmem míní pohárovou Evropou kráčet dál.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Nenad Bjelica na tiskové konferenci

Máme široký kádr, nepochybuje Bjelica

A nic na tom nemění, že mu bude v Plzni několik klíčových hráčů chybět. „Je mi jich líto, ale mám dost široký hráčský kádr, takže spím klidně," nevyvádí Bjelicu z míry ani absence Hajroviče, Gavranoviče, Kadziora, Šunjiče a spol.

„Navíc nás čeká za týden odveta, pro kterou už budou někteří z nich k dispozici. Nemluvě o tom, že se odveta bude hrát na našem Maksimiru, který je už teď vyprodaný," netají kouč Dinama, jak moc věří v podporu horkokrevných chorvatských fanoušků.

I oni by měli přispět k tomu, aby záhřebské Dinamo v Evriopské lize pokračovalo. Přes Plzeň od osmifinále. A pak možná ještě dál. Klidně až do finále, což pro sebevědomého plzeňského protivníka vůbec nezní jako utopie, i když se trenér Bjelica při zmínce o finále smál.

Reklama

Související témata: