Hlavní obsah

Vrba se Bakoše na názor nevyptával. Na mínění hráčů nikdy nedal, takže ani před Záhřebem neudělal výjimku

Na mínění hráčů nikdy nedal. Natož aby plzeňský kouč naslouchal, co si myslí o soupeřích a vycházel z jejich názorů. Proto se Pavel Vrba ani Marka Bakoše nepoptával, co o čtvrtečním protivníkovi Viktorie v play off Evropské lize soudí a jak ho viděl, když se během hostování v Trnavě s Chorvaty na podzim potkal. „Informace od hráčů skutečně nesbírám, na soupeře, kteří náš čekají, se dívám sám,“ potvrzoval, že záhřebské Dinamo studoval důkladně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně i zmiňované podzimní trnavské střetnutí viděl a mohl si tudíž sám udělat úsudek, na koho ve vyřazovací fázi Evropské ligy s Plzní narazí. Nepotřeboval ho tudíž probírat s Bakošem, jenž stejně ani do jednoho zápasu s Dinamem pro zranění nenastoupil.

„Už to, že Dinamo v Trnavě prohrávalo 0:1 a přesto dokázalo výsledek otočit a zvítězit 2:1, svědčí o jeho síle," je si Vrba moc dobře vědom, že si chorvatský mistr zaslouží náležitý respekt.

„Vyhrát bez porážky skupinu, ve které měl Fenerbahce, Anderlecht a Trnavu, to skutečně svědčí o jeho síle," uznal před čtvrteční konfrontací, že plánovanou cesta do osmifinále vůbec nebude tak snadná, jak se snad bezprostředně po losu zdálo.

Jsou rychlí a běhaví, říká Kovařík

„Je to dobře poskládaný mančaft. Většinou mladí kluci, hodně rychlí a běhaví, přitom silní v práci s míčem," prozrazoval Jan Kovařík, co viděl u videa a co jim trenér o chorvatském protivníkovi zatím stačil říct.

„Musíme zahrát mnohem lépe než v sobotu v domácí lize v Mladé Boleslavi," je si vědom, že výkon v remízovém duelu by na Chorvaty nejspíš nestačil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva trenér Pavel Vrba a Jan Kovařík.

„Podstatně lépe, protože tam jsme zahráli průměrně. Jestliže chceme vyhrát zápas v Evropské lize, musí to být nadprůměrný výkon," připomínal Vrba jak Kovaříkovi, tak ostatním plzeňským hráčům.

O sérii sedmi vítězných zápasů, které má Viktoria v Evropské lize na domácím hřišti za sebou, přitom mluvit nemusel. Jeho svěřenci sami dobře vědí, že svůj stadion proměnili v pevnost, která by měla být jejich výhodou i tentokrát.

Zkušenosti jsou na straně Plzně

„Stejně jako zkušenosti, kterých máme v porovnání se záhřebským Dinamem daleko víc," připomínal Kovařík, že zatímco Plzeň zažívá v posledních letech pohárové jaro v Evropě už popáté, chorvatský mistr přežil zimu poprvé po téměř padesáti letech.

„Hráči už takto důležitých zápasů prožili opravdu dost a několikrát dokázali, že se v nich dovedou semknout víc než v domácí lize. Věřím, že to potvrdí zase," spoléhá i Vrba na zkušenosti svých svěřenců.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trénink Dinama Záhřeb před úvodním zápasem 2. kola fotbalové Evropské ligy proti Viktorii Plzeň

A nijak ho nevyvádí z míry, že kromě Koláře, Kopice a Krmenčíka musí oželet i start Hejdy, který v Mladé Boleslavi utrpěl otřes mozku a že bude postrádat i vykartovaného Limberského.

„V pohárových soutěžích už tomu tak ostatně bývá. Ostatně, i Dinamu několik hráčů chybí," glosoval kouč Viktorie absence, s nimiž si musí poradit.

Reklama

Související témata: