Hlavní obsah

Aspoň jeden gól jsem dát měl, mrzí zakletého smolíčka Škodu

Praha
Aktualizováno

Šancí měl spoustu, jenže více než jednu nastřelenou tyčku z nich nevytěžil. Úvodní duel fotbalistů Slavie s Genkem v prvním jarním kole Evropské ligy se vlastně změnil v souboj právě Milana Škody s obranou lídra belgické ligy. Gólman Vukovic všem jeho šancím odolal, utkání skončilo bez branek. „Aspoň jeden gól jsem dát měl,“ uvědomuje si kapitán sešívaných.

Milan Škoda po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kapitán byl za smolíčka. Sotva mohl čekat, že se proti belgickému soupeři dostane do tolika šancí. Pověst kanonýra ovšem nepotvrdil. „Pozitivní snad je, že jsem všechny zakončil na branku. Při ráně z přední tyče mi asi chyběl i kus štěstí. Raději bychom vyhráli, ale zápasu by odpovídal spíš výsledek 2:2. Pro nás je tedy do odvety lepší, že se hrálo bez branek," přemítá Milan Škoda.

Trenér Jindřich Trpišovský po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Tyč trefil z otočky, ve chvíli, kdy se zápas teprve rozjížděl.

„Překvapilo mě, kolik jsem dostal prostoru. Hodil jsem si míč do strany a chtěl hned střílet. Netušil jsem, že jsem volný, ale netrefil jsem míč ideálně," líčí útočník.

Asi zasáhlo zaklínadlo

Trenér ho za promarněné šance nezatracuje. „Někdo na Škoďáka v poslední době hodil zaklínadlo. Byl nebezpečný, bojoval, trefil tyčku a ve druhé půli byl třikrát v zakončení. Šlo jen o centimetry. Byl v důležitých prostorech, měl spoustu zajímavých věcí. Bylo by skvělé, kdyby půlku z nich proměnil. Snad si něco schoval i na příští zápasy," přeje si kouč Jindřich Trpišovský.

Šance na postup jsou podle kapitána dál otevřené.

Brankář Ondřej Kolář po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

„Chtěli jsme vyhrát, neuhráli jsme ale doma úplně špatný výsledek. Stejně bychom museli v odvetě dát gól. Musíme situace lépe řešit, ještě více se tlačit do zakončení," plánuje Škoda.

Nejprve však sešívané čeká v neděli velký ligový šlágr v Plzni.

„Těžký zápas, hraje se za tři dny. Uvidíme, ale síly nám zůstanou. Fyzičku máme dobrou, v závěru jsme Genk přehrávali. Pro oba je týden stejný. Jsem rád, že Plzeň i my jsme hráli ve čtvrtek. Nikdo nemůže spekulovat," říká Škoda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.