Hlavní obsah

Musel jsem hráčům připomenout, že už nejde o přípravu, přiznal Vrba, že o přestávce zvýšil hlas

Plzeň

Ulevilo se mu, to plzeňský kouč nepopíral. Vždyť do přestávky to s jeho týmem vypadalo v úvodním duelu play off Evropské ligy všelijak. „Však jsem také z v šatně hráčům zvýšeným hlasem připomněl, že už nejde o přípravu, ale o soutěžní utkání. A také je upozornil, že pokud budou chtít odehrát celé utkání jako přípravu, stačit to nebude,“ vysvětloval Pavel Vrba proměnu, která se s jeho Viktorií po změně stran udála.

Co řekl Pavel Vrba hráčům o přestávce a zavelel tak k obratu? Video: Sport.cz

 
Článek

Z výkonu svých svěřenců v úvodních pětačtyřiceti minutách byl krajně rozpačitý, to přiznával. „Nechytili jsme začátek, čehož Dinamo využívalo. Bylo rychlejší, dynamičtější, lepší než my," uznával Vrba, že jeho hráči byli v konfrontaci s chorvatským protivníkem všude druzí, a i proto po trefě mladého Španěla Olma, za kterého nabízí madridský Real i Barcelona Chorvatům 25 milionů eur, logicky prohrávali.

Proto promluva k hráčům o půli. Proto zvýšený hlas a připomenutí, že nehrají přípravu někde ve Španělsku, ale partii, v níž jde o postup do osmifinále Evropské ligy.

Jsme s Luďkem Pernickou velcí kamarádi, jsem moc šťastnej za něj, říká Milan HavelVideo: Sport.cz

„Pomohlo i střídání, takže hru zrychlili, měli najednou víc prostoru i času a povedlo se nám utkání úžasně otočit. A to přesto, že soupeř hrál velice dobře," glosoval Vrba proměnu ve hře i myšlení svého mužstva završenou dvěma góly stopera Pernici.

Výborný druhý poločas rozhodl

„První poločas v jeho podání průměrný, druhý ovšem skvělý," hodnotil účinkování obránce, který před startem, jara neměl v základní sestavě Viktorie místo. Když se však v úvodním střetnutí domácího ligového jara v Mladé Boleslavi zranil Hejda, zaskočil Pernica místo něho a vedl si velice solidně.

A proti Dinamu přidal k solidnosti i dvě trefy, jimiž zajistil Plzni výhru a pokračující sérii vítězných zápasů v Evropské lize na domácí půdě, která se natáhla už na osm utkání.

Plzeň našla spasitele. Nečekaným střelcem se stal Luděk PernicaVideo: Sport.cz

„Kdyby šlo o sérii ve skupině, bylo by to skvělé. Jsme ale ve vyřazovací fází, takže uvidíme, jak budeme výsledek hodnotit po odvetě," je si plzeňský trenér vědom, že za týden v Záhřebu to nebude mít Plzeň vůbec snadné.

Chybět bude Hubník

Zvláště, když se bude muset obejít bez kapitána Romana Hubníka, který se v domácím střetnutí vykartoval, takže ho čeká trest.

„Složitější situace to je. Zvláště, když jsme přišli v Mladá Boleslavi i o Hejdu, který bude chybět ještě tři týdny. Máme ale hráče, kteří mohou stopera hrát, takže se musíme se situací vyrovnat," zachovává Vrba klid.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu

Pochopitelně, když jeho tým partii s Chorvaty nakonec zvládl a před nedělním domácím ligovým šlágrem se Slavií se naladil do jiné tóniny, než jako mu zněla po sobotní remíze v Mladé Boleslavi.

„Každé vítězství je pro pohodu a sebevědomí mužstva důležité," přitakal kouč Viktorie.

Reklama

Související témata: